Ónos eső miatt kidőlt fák, lezuhanó ágak jelentenek veszélyt

A tűzoltó egységek folyamatosan számolják fel a káreseményeket. Pest megyében a mai napon lehullott nagy mennyiségű eső és ónos eső sokfelé ráfagyott a növényzetre, faágakra, a jég súlya alatt rengeteg fa kidőlt, a fő- és mellékutakra egyaránt vastag faágak zuhantak. Az erdősávok és fasorok mentén fokozott a balesetveszély.

A Budai-hegységben, a Visegrádi-hegységben, Pilisben, a Gödöllői-dombság területén, és a Tápió-vidék területén több helyről folyamatosan érkeznek a riasztások, melyek szerint a zuhanó faágak a felső vezetékeket is leszakították, villanyoszlopok rongálódtak meg. Néhol az áramszolgáltatás is szünetel, vagy akadozik.

Gödöllő, Mogyoród, Kerepes, Kistarcsa, Gyömrő, Mende, Monor, Gomba, Bénye, Üllő, Nagykáta, Tápiószentmárton, Szentmártonkáta településeken, és az oda vezető összekötő utakon számos helyszínen dolgoznak a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói. Az egységek folyamatosan számolják fel az akadályokat és a káreseményeket.

Az Útinform tájékoztatása szerint az alábbi útszakaszok vannak lezárva. A Pilisszentkereszt-Pilisszentlélek összekötő úton Pilisszentkereszt és a dobogókői elágazás, a 18 – 21 kilométer között, valamint a dobogókői bekötő úton a délelőtti óráktól teljes lezárás érvényes. Az Isaszeg és Nagytarcsa közötti út a 18-21 kilométer között dél óta nem járható. A Dunakeszi-Gödöllő közötti összekötő utat Mogyoródnál 13-15 kilométer között kellett lezárni. A Gödöllő-Hatvan összekötő úton Gödöllő-Valkó között is teljes lezárás van.

10815698_10202726153907397_1169337321_n

Múlt pénteki ónos eső nyoma Nagykátán.

Ha van egy jó fotód a az ónos eső illetve a fagy okozta károkról küldd el nekünk a hellokata.hu@gmail.com címre vagy instagramon használd a #hellokata hashtag-et!

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here