Önkéntesek tisztították meg az utat a hulladéktól, most újra szeméttel van tele

edf

Nagykáta Homokerdő és Újerdő által határolt része kedvelt célpont az illegális szemétlerakók számára. Nincs szem előtt, kevesen lakják, hely pedig rengeteg, hogy az otthon összegyűlt hulladékot elhelyezzék. Nem ez az egyetlen terület, ahol a nagykátai és környékbeli elkövetők rendszeresen megszabadulnak a mocsoktól, de most itt történt egy igen kirívó eset.

Néhány héttel ezelőtt több önkéntes fiatal vállalta, hogy megtisztítja az erdőbe vezető utak egy részét a felgyülemlett hulladéktól, amit Szentmártonkáta Önkormányzata segítségével szállítottak el. A hulladék között a sírkőtől kezdve a palatetőn át a mikrohullámú sütőig minden elképzelhető dolgot meg lehetett itt találni: áldatlan állapotok uralkodtak. A fiatalok egy teljes napon keresztül dolgoztak, hogy mások idehányt szemetét eltakarítsák, ám ezt most valaki figyelmen kívül hagyva újra szemétlerakónak használta a területet.

Az illegális szemétlerakás általános és egyre súlyosabb probléma Nagykátán. A városban nagyon régen bezárt a szeméttelep, illetve az évi egyszeri ingyenes, mindenkit érintő lomtalanítás lehetősége is megszűnt már. Évente két alkalommal, maximum 3 köbméter/alkalom mennyiségű szemetet szállíttathatunk el, ha előre igényeljük a konténert. Ez a mennyiség azonban nagyon kevés, egy építkezéshez vagy néhány nagyobb háztartási cikk eltávolításához nem elég.

Ilyen volt az önkéntesek munkája előtt:

A csapat és a megtisztított út:

Ezzel tisztelte meg valaki a munkájukat:

MEGOSZTÁS