Önbíráskodás miatt vették őrizetbe

A 25 éves gyanúsított megfenyegette és bántalmazta a sértettet.

Önbíráskodás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya A. Géza 25 éves gyáli lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított kapcsolata 2017 januárjában romlott meg sértettel. Vita alakult ki közöttük többek között egy eladott ingatlanért kapott pénzösszeg miatt is, amelynek jelentős részét a 25 éves férfi 2017. január 24-én a délelőtti órákban – gyáli házukban – elvette a nőtől, majd a helyszínről távozott. Néhány óra múlva visszament az ingatlanba és ismét fenyegetni kezdte a sértettet, valamint annak édesanyját is.

Ezt követően 2017. február 16-án az esti órákban Gyál külterületén ment oda a sértetthez, aki egy ismerősével beszélgetett. A. Géza kiabálni kezdett velük, majd a nő társaságában lévő személyt ököllel megütötte és többször megrúgta. A nőt megfenyegette, arcon ütötte, majd ráparancsolt, hogy üljön be a gyanúsított autójába. Ezt követően elindultak és közben a férfi tovább kiabált a sértettel. Néhány perc elteltével feltehetőn egy fegyvert tartott a nő halántékához, majd egy kést vett elő, így fenyegetőzött tovább. Az autóban a nőt többször megütötte és nem engedte, hogy az kiszálljon a járműből. A 25 éves férfi több óra eltelte után kitette a nőt a kocsiból, majd elhajtott.

A dabasi nyomozók a gyanúsított elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel, akik a férfit 2017. március 10-én a hajnali órákban Budapesten fogták el. Előállították a Dabasi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozó hatóság előterjesztést tesz a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

MEGOSZTÁS