Nyugodj békében Tamás…

Tegnap este sajnos végleg elment Háhm Tamás, a szombat esti értelmetlen baleset egyik áldozata. A hivatalos információ szerint az István király út szélén gyalogoltak, amikor is egy 20 év körüli, két hetes jogosítvánnyal rendelkező sofőr mögülük érkezve elgázolta őket. Állítólag egy szemből érkező autós fénye vakította el, ezért nem látta a fiúkat. A nyomozás és a szakértő majd kideríti pontosan, hogy mi is történt valójában és mennyivel száguldott az autó. De annyi biztosan tudható, hogy sem alkohol, sem kábítószer hatása alatt nem állt a fiatal sofőr.

Ez egy felfoghatatlan tragédia, szerencsétlenségek egész láncolata. Másodperceken vagy métereken múlt, hogy most nem csak egy majdnem bekövetkezett gázolásról beszélünk, de sajnos nem…

Tamás 27 évesen elment közülünk, örökre…

Tomi a legnagyszerűbb ember volt, imádta a családját, barátnőjét és a barátait. Sokat sportolt, dolgozott és mindig képezte magát. Rendkívül céltudatos, agilis ember és közben egy mégis mindig vidám, humoros, igazi BARÁT volt… Tele tervekkel és vágyakkal, amiknek sajnos nem valósulhatott meg a nagy része. Nagyon nagy űrt hagyott maga után, hiszen hiányát senki és semmi nem pótolhatja.

Tamás nagyon súlyos fejsérülést szenvedett, az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, de sajnos csodát ők sem tudtak tenni. Már csak a gépek tartották életben, gép lélegzett helyette. Hihetetlen volt látni az izmos, életerős felsőtestét, amiből már csak Ő maga hiányzott. A család Tamás szerveit felajánlotta másoknak, így végül halála után is azt teszi amit egész életében. Másokon segít. Talán neki tényleg ez volt megírva…

Nagyon megindító volt látni, hogy az egész város, ismerősök és ismeretlenek mennyire aggódtak értük, mennyire akarták, hogy felépüljenek. Sajnos ezek az imák Háhm Tamáson már nem segítettek, de biztosak vagyunk benne, hogy ő már egy jobb helyen van és onnan figyel minket.

Az élet furcsa fintora, hogy ugyanaz a mentős próbálta újraéleszteni a baleset helyszínén, aki 27 évvel ezelőtt a születésénél is segédkezett.

Szerencsére a másik gázolt, Darvas Tamás barátunk már stabil állapotban van. Sajnos még jó pár műtét vár rá, hiszen nem sok ép csontja maradt, de legalább ő felépül. Szorítsunk és imádkozzunk érte továbbra is.

Háhm Tamás! Boldog vagyok, hogy ismerhettelek, még ha csak ilyen rövid időre is.

Nyugodj békében Hámi, emléked örökké őrizni fogjuk és mindent megteszünk, hogy családod fájdalmát enyhíthessük.

Azóta megtudtuk, hogy Tamás szívét, máját, és mindkét veséjét sikeresen transzplantálták, így összesen három ember életét tudta megmenteni halálával.

Gallai Gábor

hahm2

MEGOSZTÁS