Nyolc év tíz hónap börtönre ítélték a gyermekét kínzó maglódi apát

Jogerősen ítélte el a Budapest Környéki Törvényszék azt a maglódi férfit, aki éveken keresztül verte, szíjjal és ostorral kínozta fiát egy maglódi tanyán. A fiú a férfi korábbi kapcsolatából született, ám miután az anya beteg lett, le kellett mondania a gyermekről, és az az apjához került.

A gyermek bántalmazása 2010 és 2015 között történt, de a bíróság még csak most hozott jogerős ítéletet. A fenyítésen kívül az apa iskola előtt és után, sokszor éjszakába nyúlóan fizikai munkát végeztetett vele a ház körül, az istállókban, ahol állattenyésztéssel foglalkoztak.

A gondokról a fiú senkinek nem mert beszélni, félve a következményektől, így sem az orvosok, sem az iskolatársai, sem a tanárai nem tudták, honnan származnak a sérülések.

A gyermek végül egy utolsó, különösen kegyetlen bántalmazás után tudott megszökni az apjától. A rendőrségre menekült, ahol mindent elmondott, “már csak az volt benne, hogy túlélje a borzalmakat, és elmeneküljön” – idézte a bíró a tárgyaláson.

Az apa minden vádat tagadott, önmagát mintaapának állította be. Hogy magáról a gyanút terelje, a fiú szavahihetőségét próbálta kétségessé tenni. Állítása szerint a fiú bosszút esküdött ellene, mert nem akarta feleségül venni az anyját, és vele élni az életét. Ám a hatóságok megállapították, hogy a fiú igazat mond.

Tavaly tavasszal a Monori Járásbíróság első fokon ítélte el a férfit, most pedig a Budapest Környéki Törvényszék hozta meg a jogerős ítéletet. A férfinek többek között különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével is bűnhődnie kell.

MEGOSZTÁS