Nyílt napok a rendőrségen

A Nagykátai Rendőrkapitányság „Nyílt napok a rendőrségen” címmel programsorozatot indított az illetékességi területén működő általános iskolák számára, melynek keretében az általános iskolák 3-4-5. osztályos tanulói egy-egy munkanapon ellátogathattak a kapitányság épületébe, ahol betekintést nyerhettek a kapitányság életébe, közelebbi kapcsolatba kerülhettek a rendőri állománnyal.

A program keretében 2014.10.20-án 86 fő, 2014.11.14-én 90 fő és 2014.12.12-én 110 fő tanuló látogatott el kapitányságunkra. A nyílt napon kipróbálhatták az előállító helyiséget, a tenyérnyomat –és nyilvántartásba
vételt, megtekinthették és kipróbálhatták a szolgálati gépkocsit és motort, eszköz bemutató keretében felpróbálhatták a lövedékálló mellényt, bilincset, gumibotot, protektort, a fegyvereket megfoghatták, kézbe vehették.

Megtekinthették a kapitányság vezetőjének irodáját, akinek irodai székébe is beleülhettek. Az ún. ittas szemüvegekben játékos ügyességi feladatokat oldhattak meg, mely által érzékelhették az ittas állapotban fellépő érzékszervi torzulásokat. A legfürgébbek pedig sebességmérővel történő futásban mérhették össze gyorsaságukat.
A nagyszámú érdeklődésre tekintettel a program tovább folytatódik és havonta egy nyílt nap kerül megrendezésre.

rendőr2

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here