Nyílt napok a rendőrségen

A Nagykátai Rendőrkapitányság által 2014 októberében indított „Nyílt napok a rendőrségen” programsorozat 2015. évben is folytatódott. Ennek során a rendőrkapitányság illetékességi területén működő általános iskolák 3-4-5. osztályos tanulói egy-egy munkanapon ellátogathatnak a kapitányság épületébe, ahol betekintést nyerhetnek a rendőrök életébe, közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a rendőrségi munkával, a dolgozókkal.

A program keretében 2015. február 20-án 100 fő, március 27-én 82 fő, április 28-án 90 fő, míg május 22-én 100 tanuló látogatott el a Nagykátai Rendőrkapitányságra.

A nyílt napokon a diákok kipróbálhatták az előállító helyiséget, a tenyérnyomat– és nyilvántartásba vételt, megtekinthették és kipróbálhatták a szolgálati gépkocsit és motort, felpróbálhatták a lövedékálló mellényt, megnézhették a bilincset, a gumibotot, a protektort, a fegyvereket megfoghatták, kézbe vehették, mindezek során pedig hasznos információkat kaptak a rendőrség munkájáról, eszközeiről. Megtekinthették a kapitányságvezető irodáját, akinek irodai székébe is beleülhettek.

Az úgynevezett ittas szemüveggel játékos ügyességi feladatokat oldottak meg, mely jól érzékeltette az ittas állapotban fellépő érzékszervi torzulásokat. Jó időben a legfürgébbek megnézhették egy sebességmérő készülék segítségével, hogy ki tud a leggyorsabban futni.

Az idén 7 alkalommal megrendezett nyílt napon 7 általános iskolából összesen 660 gyermek nyert betekintést a nagykátai rendőrök munkájába, mindennapi életébe. A tervek szerint a program a 2015/2016-os tanévben is folytatódik.

police2

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here