Női U17-es válogatott győzelem Észak-Írországban Dorner Dórával

Egy szerencsésnek mondható góllal hátrányból felállva sikerült megverni Észak-Írország fiataljait a kedd esti nemzetközi felkészülési mérkőzésen, melyen szerepet kapott egy nagykátai nevelésű labdarúgónk, Dorner Dóra is, aki jelenleg az MTK csapatának erőssége.

Magyarország női U17-es válogatottja Ballymena-ban csapott össze a Észak-Írország korosztályos csapatával kedden este. Schumi Dorottya tanítványai megilletődötten kezdték a mérkőzést, a kezdő sípszó után eleinte nem találták a ritmust, így az inkább brusztolásban jeleskedő hazaiak kerültek fölénybe a meccs első perceiben. A meccs előrehaladtával a magyar lányok egyre jobban felvették a ritmust, és a párharcok felvállalásával állították meg a hazaiak ívelgetésre alapuló támadásait. A félidő vége felé mezőnyfölényt is ki tudtunk alakítani, és ugyan volt pár lehetőségünk, gól ebben a játékrészben nem született.

Magyar szempontból rosszul kezdődött a második félidő, hiszen az 59. percben Katie Martin révén megszerezték a vezetést az észak-írek. A gól megfogta a magyar lányokat, és ez főként a pontatlan átadásokban érződött. Szerencsére Oláh Adrienn révén sikerült gyorsan, a 64. percben egyenlíteni, így újra nyílt lett a meccs, és a rúgott gól a lányok játékát is feldobta. A lendület pedig kitartott a meccs végéig, hiszen a 82. percben egy kapu előtti kavarodás utáni öngóllal sikerült átvennünk a vezetést, és megnyerni a meccset.

– Mindkét félidőt visszafogottan kezdtük, de mind a két alkalommal gyorsan magunkra találtunk. Nagyon nagy pozitívuma a mérkőzésnek, hogy hátrányból sikerült fordítanunk, és a vége előtt meg tudtuk szerezni a győztes gólt az inkább erőfocit játszó hazai csapat ellen. – nyilatkozta a győztes meccs után Schumi Dorottya, szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Észak-Írország – Magyarország 1-2
MAGYARORSZÁG: Varga Luca – Anda Letícia, Fülöp Adél (Vasas Lea, 68.), Csigi Eszter, Pilán Tímea – Zágonyi Barbara, Csanálosi Anada – Csiki Anna, Antal Anita (Dorner Dóra, 65.), Oláh Adrienn – Kiss Stella (Vári Viktória, 53.)

Hajrá Dóri, így tovább! 🙂

Forrás: mlsz.hu és nagykatase.hu

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here