Nem ment el ha­lálra vert kis­lá­nya tár­gya­lá­sára az anya

Le­ma­radt ha­lálra vert kis­lá­nya tár­gya­lá­sá­ról Kíra édes­anyja. A ki­csi­hez ta­valy ja­nu­ár­ban hív­ták a men­tő­ket, de ál­la­po­tát csak ideig-óráig tud­ták sta­bi­li­zálni: a két­éves gye­rek­nél a kór­ház­ban be­állt az agy­ha­lál és le­kap­csol­ták a gé­pek­ről. Kírát nevelőapja verhette halálra, de a férfi – állítása szerint – pontosan nem emlékszik a történtekre.

Memóriája a csütörtöki tárgyalásra sem tisztult ki, így a bírónő korábbi vallomásait olvasta fel. Bár a nevelőapa kezdetben következetesen állította, hogy Kíra az asztalról eshetett le és így ütötte be a fejét, utolsó vallomásában már régi haragosokról beszélt, akik a tragédia napján rontottak rájuk.
A részletek kibogozásában a kislány tanúként beidézett anyja segíthetett volna, de a nő nem ment el a tárgyalásra. A RIPOST telefonon érte utol az asszonyt. Semmiféle idézést nem kaptam, pedig az új lakcímemet is megadtam a bíróságnak állította Anikó. Ennek azonban ellentmond, hogy a bírónő szerint a hivatalos levelet már eleve az anya új címére küldték.

“Nem sokkal ezelőtt hívtak a bíróságról és kérték, hogy július elsején legyek ott a tárgyaláson. Természetesen elmegyek és újra vallomást teszek” – folytatta a nő, aki a tragédia óráiban állítólag nagyobb lányáért ment az óvodába.

A szülők válása után a bíróság Kírát és négyéves nővérét, Cintiát az édesanyjuknak ítélte. Pedig az édesapa több olyan képet is mutatott a bírónak, melyeken Kíra testét kék-zöld véraláfutások borították. Az anya szerint lánya játék közben szerezte a sérüléseket.

A birtokunkba került boncolási jegyzőkönyvből is az derült ki, hogy a kisgyereket rendszeresen bánthatták. Az orvosok ugyanis azokat a sérüléseket is feltárták, amelyek szabad szemmel már nem voltak észrevehetők: homlokán, nyakán és hasán is zúzódásokat, bevérzéseket találtak.

Az igazságügyi orvos szakértő azt is megállapította, hogy Kíra fejére halála előtt legalább háromszor sújtottak le, azt viszont a sérülésekből sem tudták megmondani mivel verték halálra a kislányt. Csak annyi biztos, hogy egy “hosszúkás, tompa tárggyal” ütötték.

A gyerekgyilkosság után a hatóságok azonnal elvették a gyerekeket az anyától. Kíra nővérét az édesapjánál helyezték el, az akkor két hónapos öccse pedig nevelőszülőkhöz került. A bíróság tavaly áprilisban a bíróság már az édesapának ítélte a nagyobb lányt. Az anya most azonban körmeszakadtáig harcolna, hogy visszaszerezze gyerekeit. “Bebizonyosodott, hogy ártatlan vagyok. Már hivatalos úton is elindítottam, hogy a kisfiamat visszakaphassam. S bár Cintiával most nem tartom a kapcsolatot, de őt is haza szeretném hozni” tette hozzá a nő. A következő, szerdai tárgyaláson az anya mellett az apát is tanúként hallgatja meg a bíróság.

Forrás: Ripost.hu

MEGOSZTÁS

5 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here