Nem bujkálhat tovább + Videó

A Nagykátai Rendőrkapitányság nyomozói és a dányi körzeti megbízottak 2015. március 11-én a hajnali órákban megjelentek egy dányi lakásnál, amely a beszerzett információik alapján a 32 éves F. István búvóhelyéül szolgált. A dányi férfi ellen két elfogatóparancs volt érvényben és több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresték a rendőrök.

A helyi férfi a lakásból a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem jött elő.

A nyomozók bevilágítottak az ablakon keresztül a lakásba és egyértelműen felismerték a bent tartózkodó F. Istvánt, aki ezt követően a fürdőszoba ablakán keresztül megkísérelt elmenekülni. A keresett férfi miután észlelte, hogy az ingatlanból nem tud kijutni, az ablakon keresztül visszamászott a házba és elrejtőzött az ágyneműtartóban.

A nyomozók ezt követően bementek a lakásba, ahová csak nehezen tudtak bejutni, mivel a férfi a ház bejárati ajtaját belülről három 200-as szöggel éjszakánként beszögelte, hogy ezzel is nehezítse az elfogását megkísérlő személyek bejutását.

F. Istvánt a rendőrök a lakásban megtalálták és elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során összesen 8 – Nagykáta és Gödöllő területéhez köthető – vagyon elleni bűncselekmény elkövetését ismerte el és a nyomozóknak a helyszíni kihallgatás során megmutatta az elkövetések pontos helyét is.

A férfi ellen a további eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

A férfi ellen bíróság is elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel nem kezdte meg a jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését, így a gyanúsítotti kihallgatását követően átszállították egy büntetés-végrehajtási intézetbe.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here