Nem bírtunk a bajnokaspiránssal

Egy hét szünet után újra bajnoki mérkőzésen lépett pályára felnőtt csapatunk. Ellenfelünk ezúttal az elmúlt kiírás bronzérmese, a Dabas-Gyón együttese volt.

Igazi sivatagi hőség, 37 fok fogadta a főszereplőket és a nézőket egyaránt a vasárnap délutáni összecsapáson. Talán ennek is köszönhetően kezdetben puhatolózás jellemezte mind a két felet, ám hamarosan a ’Gyóniak ragadták magukhoz a kezdeményezést és egymás után, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, sajnos sebességben felénk tudtak kerekedni. Hol a védelem zárt, hol pedig Szili bravúrjára volt szükség. Nálunk is voltak ziccerek, Szalkai két alkalommal is remekül tört be a jobb szélen, de az utolsó passzoknál rendre hiba csúszott a befejezésekbe. A 21. percben aztán a vendégek friss igazolása, Szluka János mattolta az egész védelmet és lőtt Cerberusunk mellett nagyszerűen a hálóba. Ezzel 1–0 oda, ami szünetig már nem is változott.

A második negyvenöt percre három cserével jöttünk ki. Lejött Balogh, Rontó, valamint Hajdú, helyettük pedig a Lakatos, Czakó II Norbert, Radovits trió jelentkezett játékra. A félidei eligazítás úgy látszott használt, hiszen összeszedettebb volt a játékunk, igaz a dabasiak is visszább álltak. Az igazi lehetőség azonban a 90. percben Komonyi előtt adódott, aki sajnos nem tudott élni a lehetőséggel és bele kellett törődnünk az 1–0-s vereségbe, ami ha egy kis szerencsénk van döntetlen is lehetett volna.

Kesergésre és pihenésre sincs azonban időnk, előre kell néznünk, hiszen szerda kora este immár Törökbálinton lép pályára a 2. fordulóból elmaradt bajnokin a csapat.

Pest megyei I. osztály
3. forduló

Nagykáta SE – Dabas-Gyón FC 0–1 (0–1)

Nagykáta, 250 néző. Vezette: Péli Zs. (Bíró R., Gyikó T.)
NAGYKÁTA: Szili Zs. 5 – Lovasi B. 5, Horváth G. 5, Komonyi Gy. 5, Balogh I. 4 (Czakó N. 5, a szünetben) – Kiss Á. 4 (Czakó II N. 0, 65. p.), Hajdú M. 4 (Radovits V. 5, a szünetben), Mohácsi G. 4 (Majzik B. 0, 68. p.), Szalkai P. 2, Rontó R. 4 (Lakatos L. B. 4, a szünatben) – Héger A. 5. Edző: Tóth István.
DABAS-GYÓN: Kovács T. – Mészáros R., Kozma I., Vasas A., Bakonszegi A. – Ulicska Zs., Borsos Cs. (Patai D., 60. p.), Nagy A. (Horváth R., 85. p.), Szluka J. (Poncok Cs. 78. p.) – Ádám E. (Pátkai P., 78. p.), Segesdi A. Edző: Iszák Gábor.
GÓL: Szluka J.
SÁRGA LAP: Horváth G., Balogh I., Szalkai P., ill. Mészáros R., Segesdi A.
TÓTH ISTVÁN: – Az biztos, hogy ellenfelünk egy góllal többet lőtt. Talán akaratban is fölénk nőttek. A csapatomban sok a művész, de kevés az iparos. Hozzáállásban, alázatban, akaratban mindenképpen változtatnunk kell.

Forrás: nagykatase.hu

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here