Néhány órán belül lebuktak

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 17 éves és egy 15 éves nagykátai fiú ellen.

A nagykátai temető gondnoka 2015. július 14-én tett feljelentést a Nagykátai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki a déli órákban a temető területén lévő tárolóból eltulajdonított egy motoros fűkaszát, annak tartozékait, valamint 5 liter benzint. A feljelentő elmondta a rendőröknek, hogy a fűkaszával reggel még dolgoztak, majd azt ebédidőben elzárták és akkor észlelték a bűncselekmény elkövetését, amikor folytatni akarták a munkát.

A feljelentést követően a nagykátai rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és a tanúk kihallgatását, melynek eredményeként azonosították a lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 17 éves és 15 éves helyi fiatalokat. A két fiút a rendőrök néhány órával később a város egyik utcájában elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A kihallgatás során a két fiatalkorú elismerte a bűncselekmény elkövetését és vallomásuk alapján a rendőrök a fűkaszát egy használtcikk kereskedésben megtalálták, majd lefoglalták.

A fiatalok ellen a további eljárást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

MEGOSZTÁS