Négy tűzoltó sérült meg Monorierdőn ma délelőtt

Hat embert, köztük négy tűzoltót vittek kórházba a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt történt baleset miatt, amelyben tűzoltóautók és személygépkocsik karamboloztak. Két ember súlyosan megsérült, egyikük tűzoltó.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese, Zalavári Borbála közölte: négyen könnyű sérüléseket szenvedtek.

A sajtóügyeletes az első adatok alapján korábban arról számolt be, hogy öt embert kellett kórházba vinni.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a monori hivatásos tűzoltók egy pilisi tűzhöz vonultak két járművel, amikor balesetet szenvedtek Monorierdőn. Az egyik tűzoltóautó a 4-es főúton egy felüljárón személyautóval ütközött, majd a felüljáró szalagkorlátját átszakítva a híd melletti rézsűn mintegy nyolc métert lecsúszott, és a mögötte haladó vizet szállító tűzoltóautó is nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A személyautóban egy ember az ütközés következtében a roncsba szorult, őt a tűzoltók kiszabadították és átadták mentőknek.

A baleset további három személygépkocsit is érintett. Arról, hogy a három járművel pontosan mi történt, a rendőrség egyelőre nem tudottl részleteket közölni. A rendőrség teljes útzár mellett helyszínel, a forgalmat Monoron keresztül terelik – tudatta honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A pilis tűzesetről: Felrobbant egy gázpalack egy lakóház körülbelül hat négyzetméteres melléképületében Pilis településen, a Gyóni Géza utcában. A robbanás következtében az épület egyik fala kidőlt, egy ember megsérült. A dabasi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, ahová statikust is kértek. A mentők a sérültet megfigyelésre kórházba szállították. Az egység kordonnal elzárta a területet és leválasztotta az épületet a gázhálózatról.

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here