Nagykátára került a Pest Megyei Kupa

Rekkenő hőségben szurkolóink szenzációs buzdítása mellett a 2014/2015-ös kiírás Pest Megyei Kupa-győztese a Nagykáta SE lett!

Vasárnap délután került megrendezésre az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság szervezésében Üllőn, a Városi Sporttelepen a 2015-ös Pest Megyei Kupa-napra. A programok sorát a 2. Sportszelet Pest Megyei Mini Kupa nyitotta, ahol a Biatorbágy, a Dabas-Gyón, a Monor, valamint a mi U7-es és U9-es futballista palántáink szerepeltek egy fesztivál jellegű eseményen. Az eredmény nem számított, csak a játék. A torna jutalma minden résztvevő számára 1-1 aranyérem és sok-sok ajándék volt, melyeket a női kupa-döntő szünetében vehettek át, amit egyébként a Monor nyert 2–1-ra a Dabas-Gyónnal szemben.

17 órakor következhetett a fő esemény, a 9. Pest Megyei Kupa-döntője, melyen a két főszereplő a Nagykáta SE és a Viadukt SE-Biatorbágy volt. A jelenlévő közel 200 fős nagykátai szurkolók igazi fiesztát varázsoltaka lelátón.

Egy osztállyal fentebb szereplő ellenfelünk esélyeshez méltón kezdte a találkozót, több tetszetős támadást vezetett, míg mi inkább a kontrákban bíztunk. Voltak próbálkozások mind a két kapu előtt, de az első félidőben nem esett gól. Az első 45 percet a nagy hőségre való tekintettel pár perces ivószünet szakította meg a játékosok legnagyobb örömére.

A szünetben egyik fél sem cserélt, továbbra is bízott a két tréner a kezdő 11-ben. Aztán elérkezett az 53. minutum. Szalkai kapott egy remek labdát, melyet egészen a 16-os vonaláig tudott vinni, ám ekkor a biatorbágyi Bozsori Imre szabálytalanul állította meg őt. A „jutalma” egy sárga lap volt, ám miután ez már a második volt neki mehetett zuhanyozni. Alig ocsúdott fel mindenki a kiállítás után, rögtön jött az újabb piros lap. Megint egy biatorbágyi labdarúgó mehetett idő előtt az öltözőbe, miután könyöklésért kapott pirosat. Ekkor a kettős emberelőny tudatában támadóbb felfogásban kezdett el futballozni a Tóth-gárda, de ennek ellenére az átütő erő továbbra is hiányzott. Sőt, a 9 főre fogyatkozó ellenfélnek volt két hatalmas ziccere a találkozó hajrájában, de mind a kétszer hárított hatalmas bravúrral Szili Zsolt a kapuban.

A rendes játékidő gól nélküli döntetlent hozott. Jöhetett a 2 x 15 perces hosszabbítás. A ráadás első felére már igen fáradtan jöttek ki a csapatok a pályára. Mind a két fél az utolsó erőtartalékokat hívta elő. Komoly veszélyt egyik fél sem jelentett a másik kapujára, mígnem a 112. percben a 16-oson szabálytalanul buktatták Czakó Gergelyt. Nemes játékvezető határozottan a büntető-pontra mutatott. A labda mögé Radovits állt, aki higgadtan, a bal alsóba helyezte a játékszert. Ezzel végre megvolt a hőn áhított vezetésünk. Azonban a végére is volt még izgalom, ugyanis a 119. percben újabb Szili bravúrra volt szükség, hogy megmaradjon a vezetés. A vége egy roppant eseménydúsra sikeredett mérkőzés lett, ahol 1-0-s győzelmünk után a 9. Pest Megyei Kupa győztese a Nagykáta SE lett.

A végig szenzációs, közel 200 fős nagykátai szurkolók aztán együtt ünnepelték a már nem csak bajnok, hanem kupagyőztes csapatot! Az aranyérmeken túl a csapat legjobbjának választott Lovasi Balázs vehetett át még egy különdíjat is a találkozót a helyszínenn szakkommentáló Limperger Zsolt javaslata nyomán.

A döntőt követő ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat (serleg, érem, oklevél, vándorserleg, valamint egy adidas mezgarnitúra) Kissné Szabó Katalin, Üllő város polgármestere, Szlahó Csaba, az MLSZ társadalmi elnöke, Kovács Márton, az MLSZ PMI elnökségi tagja, dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója adta át az együttesünknek.

9. Pest Megyei Kupa-döntő 

Nagykáta – Biatorbágy 0–0 (hosszabbítás után 1–0) 
Üllő, 500 néző. Vezette: Nemes A. (Bíró R., Gyikó T., Péli Zs.)
NAGYKÁTA: Szili Zs. 10 – Czakó II N. 8, Lovasi B. 10, Majzik B. 8, Balogh I. 7 – Czakó I N. 8 (Kiss Á. 7, 81. p.), Radovits V. 9, Mohácsi G. 9, Szalkai P. 9 (Czakó G. 0, 95. p.) – Rontó R. 7 (Lakatos L. B. 6, 78. p.), Komonyi Gy. 8. Edző: Tóth István.
BIATORBÁGY: Bácskai J. – Gálvölgyi M. (Páli K. 57. p.), Szép I., Kele B. (Novák L. 87. p.), Busa B. (Mogyorósi Z. 0, 97. p.) – Mérey M., Varga D. (Kiss J. 65. p.), Kerkovits Á., Bozsoki I. – Várkonyi Z., Urbán K. Edző: Schindler Szabolcs.
GÓL: Radovits V.
SÁRGA LAP: Szili Zs., Czakó I N., Czakó II N., Majzik B., Balogh I., Radovits V., Mohácsi G., ill. Várkonyi Z., Páli K.
KIÁLLÍTVA: Bozsoki I. az 55. percben (a második sárga lap után), Urbán K. az 58. percben (könyöklésért).
TÓTH ISTVÁN: – Biztos vagyok benne, hogy nem mi vagyunk a megyének a legjobb csapata, viszont azokat a meccseket, amikor nem mi vagyunk az esélyesek, azokat a meccseket meg tudjuk nyerni. Sok sikert kívánok a Biatorbágynak a jövőben. Úgy gondolom játékosaim felnőttek a feladathoz, nem csak a döntőben, az egész szezonban parádés teljesítményt nyújtottak és nagyon tudunk nyerni. Véleményem szerint ellenfelünk mind a két kiállítása teljesen jogos volt, ezeket nem mi kényszerítettük ki, a játékosok voltak fegyelmezetlenek, ezt a problémát nem nekünk kell megoldani.

fotó: facebook.com/pmlsz

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here