Nagykátai tűzoltó-parancsnok az év tűzoltója Pest megyében

Pest Megye Közgyűlése minden évben megjutalmazza, és egyben elismeri azok munkáját, akik egész évben a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tettek erőfeszítéseket.

A Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 356 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. E napon a megye újjászületésére emlékeznek, és egyben az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat. s ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím is. Köszönetet mondanak mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

Az ide ünnepséget Vitályos Eszter, az Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkára nyitotta meg. Elmondta, hogy mint Pest megyei lakos a mindennapokban is látja azokat, ez értékeket, amiket a díjazottak képviselnek. Szabó István a közgyűlés elnöke megye sokszínűségéről, kreativitásáról, erejéről emlékezett meg.

A számos kiválóság mellett Pest Megye Közgyűlése Év Tűzoltója díjat Kiss Csaba tű. őrnagynak a Nagykáta Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának adományozta, az emberek életét és vagyoni biztonságát fenyegető helyzetekben mutatott példamutató helytállásáért. Kiss Csabának a veszélyhelyzetek megelőzése iránti személyes elkötelezettsége, vezetői teljesítménye, valamint szakmai hivatástudata kiemelkedő módon járult hozzá a Pest megyei emberek biztonságához, az anyagi javak és az emberi életek megőrzéséhez. 2012 óta teljesít szolgálatot tűzoltó – parancsnokként a megyében, dolgozott Cegléden, jelenleg Nagykátán látja el feladatát.

Foto: Pest Megyei Közgyűlés, PMKI Cegléd KvK

tűz1

MEGOSZTÁS

4 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here