Monorierdei általános iskola az Unilever mosdófelújítási programjának nyertesei között

Idén ötödik alkalommal indította útjára Iskolamosdó Felújítási Programját a Domestos. A közönségszavazáson 8 jelentkező közül kiválasztott nyertes iskolákat hétfőn hirdette ki Nagy Ervin, a Program nagykövete a Monorierdei Fekete István Általános Iskolában.

Az Iskolamosdó Felújítási Program során hátrányos helyzetű vidéki iskolák pályázhatnak anyagi és fizikai támogatásra a közös használatú mosdóhelyiségeik felújításához. A program kiegészíti az állami iskolaépítési és felújítási programot azokon a településeken, ahol ebben az évben nem valósul meg hasonló jellegű fejlesztés.

A Domestos márka segítségével, 2015 tavaszán elindult kezdeményezés célja, hogy megtalálja azokat az iskolákat, ahol legjobban hasznosulhat a támogatás és helyszíni akcióval hívja fel a pedagógusok és a szülők figyelmét az iskolai illemhelyek higiéniájának fontosságára, emellett ösztönözze a gyerekeket a helyes tisztálkodási szokások elsajátítására. Eddig 19 iskolát és 380 négyzetméternyi mosdót sikerült megújítani, amelyekkel több, mint 3000 gyermek higiéniás körülményei javultak.

Az Unilever Magyarország Kft. minden eladott Domestos termék után 5 forinttal támogatta az iskolai mosdók felújítását. Így a befolyt összegből és a támogató partnerek segítségével kerülnek teljes körű felújításra a nyertes iskolák mosdói a nyári szünet ideje alatt.

Monorierdőn kívül Pécs és Rém egy-egy iskolája részesült támogatásban.

MEGOSZTÁS