Mobiltelefonokért utaztak

A három gyanúsított Cegléden, Kecskeméten, Budapesten és Egerben nagyáruházakból lopták el a készülékeket. Jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

 A Ceglédi Rendőrkapitányság folytat nyomozást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. N. Roland Béla 25 éves és L. Sándor 22 éves törökszentmiklósi lakosok, valamint N. Emese 25 éves karcagi lakos ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsítottak 2017. július, továbbá 2017. szeptember hónapban keresték fel a különböző helyszíneken lévő nagyáruházakat. A ceglédi, kecskeméti, budapesti és egri bevásárló-központok üzleteiből mobiltelefonokat loptak el úgy, hogy azokról az áruvédelmi eszközt eltávolították vagy azt megrongálták. A gyanú szerint összesen hét mobiltelefont elloptak, míg további három készüléket megkíséreltek magukkal vinni az egyik üzletből.

Az eddig beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanúsítottak a lopások helyszínéül szolgáló városokba bűncselekmények elkövetése céljából érkeztek, a szerepeket megosztva, kifejezetten mobiltelefonok eltulajdonítására törekedtek.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai – együttműködve az egri, kecskeméti, törökszentmiklósi és budapesti rendőrökkel – az eljárás során azonosították a gyanúsítottakat. A nőt és a két férfit kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Ceglédi Járásbíróság mindhárom gyanúsított vonatkozásában 2017. október 26-án elrendelt.

A további eljárást az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.

MEGOSZTÁS