Mire van szükség a focipályán?

A jó teljesítményen kívül.

A labdarúgás játék, testmozgás, öröm, és hatalmas üzlet. Amikor viszont nem világversenyekről, a klubok közti megmérettetésről van szó, ami szigorú szabályok szerint zajlik, akkor marad az élvezetes és egészséges része a sportnak, ahol ugyan nem kelnek el a játékosok dollár százmilliókért, cserébe nem is sírás a vége. Hogy a mérkőzések ne másról szóljanak, csak a játékról, pár dolgot nem érdemes kifelejteni a számításunkból.

Milyen felszerelés kell egy játékosnak?

Természetesen az nem mindegy, hogy milyen poszton lépünk a pályára, de az alapfelszerelés nem sokban különbözik csatárnál és kapusnál. A labdarúgás a focilabda nélkül nehezen elképzelhető, így arról semmiképpen nem lehet lemondani. Hobbi és profi szinten is érdemes birtokolni egy focilabdát, annak ellenére is, hogy az maximum a komolyabb edzéseken fordul elő, hogy egyszerre huszonkét vagy több labda van a pályán.

Legyen egy pár rendes cipőnk! A focicipők sokkal fontosabbak, mint gondolnánk. És bár a legendás történetekben sokszor felbukkannak a rossz körülmények közül érkező, de annál tehetségesebb fiatalok, azt azért vegyük számításba, hogy felfedezésük után, amikor a  pályára kerültek, már bizony ők is speciális sportcipőben kezdték az edzést. Ez pedig nem véletlen, hiszen az utca porában a dekázáshoz még néha a szandál is beválik, de ha több órát kell szaladgálni a gyepen, rúgva a bőrt, akkor az nagyon megterhelő nem csak a lábfej, a boka, hanem a térd számára is. Különféle edzettségi szinthez más és más cipő dukál, de ebből sosem szabad engedni, mert főleg a lábunk bánja majd. Mezek tekintetében fontos, hogy a játékosok egységesen döntsenek, de hobbi szinten nincs feltétlenül szükség ilyesmire. Annál fontosabb viszont a szabályok tisztázása.

A bírónak mindig igaza van?

Aki valaha látott, illetve játszott már focimeccset, az tudja, hogy mennyire nem így van. Mégis fontos, hogy a játékosok betartsák a szabályokat, és a sportnak, különösen a hobbisportnak ne egymás lehordása legyen a vége. Amikor tehát pályára lépünk, ne csak a felszerelésünk legyen nálunk, hanem egy adag jó modor is!

MEGOSZTÁS