Megnyitott az új egészségközpont Sülysápon

Péntek délután ünnepélyes rendezvény keretében átadták Sülysáp új egészségközpontját. Az épület összesen 300 millió forintból épült, ebből kétszázmillió forint támogatást kapott a település, melyet egy 2017-es pályázati kiírás során nyert el.

Horinka László polgármester Facebook-posztban számolt be a fejlesztésről:

“A földszinten a gyermekek, az emeleten a felnőttek kereshetik majd orvosukat! A szintek közötti mozgást lift segíti. Az épület minden rendelője és a váróhelyiségek is klimatizáltak, valamint légkezeltek.

Az épület villamosenergia-ellátását egy 8KW-os csúcsteljesítményű napelemes rendszer segíti. Az épület teljes körűen akadálymentesített, a gépkocsival érkezőket mintegy 20 parkolóhely szolgálja, ahol az esti tájékozódást LED-s térvilágítás is segíti.

[…] A hamarosan következő szalagátvágás után Önök is megbizonyosodhatnak róla, hogy egészen más érzés belépni egy XXI. századi, modern egészségügyi épületbe! Egészen más körülmények között zajlik majd itt a gyógyítás!

Tisztában vagyok vele, hogy általában ragaszkodunk a megszokott dolgokhoz és tartunk a változástól, de abban is biztos vagyok, hogy a legtöbben hamar belátjuk majd: egészen más szintre került ezzel az épülettel a sülysápi egészségügy!”

Forrás: facebook/Horinka László

MEGOSZTÁS