Megizzadtunk a győzelemért

Alaposan megnehezítette Szalkai Péterék dolgát soros bajnokinkon az Ecser gárdája, de végül mi örülhettünk az újabb fontos három pontnak.

A 19. fordulóban az Ecser gárdáját fogadtuk otthonunkban, akik nem titkolt célja az volt, hogy az őszi Tápiószele elleni siker után egy újabb értékes skalpot gyűjthessenek be.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A zászlók félárbócra eresztve, a csapatok és a nézők egy percre némán vigyázzba álltak, hogy megemlékezzenek a hosszan tartó betegség után szombaton elhunyt Marton Zsuzsanna, Kis Konrád labdarúgó-palántánk édesanyjának emléke előtt.

A kezdő sípszó elhangzása után azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Folyamatosan ostromoltuk az ecseri kaput, azonban a befejezésekkel rendre gond volt. Hol az utolsó passzok, lövések voltak pontatlanok, hol pedig a védők mentettek hatalmasat. A félidő derekára még nagyobb nyomás alatt tartottuk a vendégeket, de találatig nem jutottunk. A szünetre 0–0-s döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészre Földváry Attila egyet cserélt, Vágó helyett Földesi futott ki a gyepre. A játék ott folytatódott, ahol a szünet előtt befejeződött. ’Kátai helyzetek sokasága, de egyelőre semmi… Az 55. percben Tóth mester is cserére szánta rá magát. Lejött Lakatos és Szekeres, a helyükre pedig Rontó és Mohácsi érkeztek. A módosítások után talán méginkább felélénkült az amúgy sem lassú tempó. Jöttek az újabb helyzetek, de a befejezéseknél továbbra is rossz döntéseket hoztunk. A 81. minutumban aztán újfent frissítettünk. Komonyit Czakó Gergely váltotta. A nézők közül ekkor egy ismerős hang csengett föl. Ne idegeskedjen senki, a 87. percben hazai gól lesz!

Mit ad Isten, a 87. percben egy a vendég kapu előtti kavarodás után végre Radovits révén megszereztük az oly régóta várt vezető találatot. Az eddig remekül helyt álló ecseri gárda teljesen összeomlott, gyakorlatilag a középkezdés után azonnal jött az újabb villanás, jött Rontó és máris 2–0 ide. Azért, hogy az utolsó másodpercek se legyenek unalmasak, még volt két ecseri bomba, melyeket Szili hatalmas bravúrral hárítani tudott.

A végeredmény 2–0 egy rendkívül nehéz mérkőzés után. Egy hét múlva szombaton irány Péteri, ahol tovább kell gyűjtögetnünk a pontokat!

Nagykáta SE – Ecser SE 2–0 (0–0) 

Nagykáta, 100 néző. Vezette: Kovács L. R. (Pallai P., Lamos B.)
NAGYKÁTA: Szili Zs. 7 – Czakó II N. 4, Lovasi B. 5, Majzik B. 5, Balogh I. 5 – Szekeres Cs. 5 (Mohácsi G. 5, 55. p.), Hajdú M. 5, Radovits V. 7, Szalkai P. 6 – Lakatos L. B. 4 (Rontó R. 6,  55. p.), Komonyi Gy. 5 (Czakó G. 0, 81. p.). Edző: Tóth István.
ECSER: Gerhát T. – Vágó B. (Földesi A., a szünetben), Földváry A., Aszódi M., Brunner Á. – Lengyel I., Félix A., Budavári B., Lévai Cs. – Halász J., Tóth M. Játékos-edző: Földváry Attila.
GÓL: Radovits V., Rontó R.
SÁRGA LAP: Czakó II N., Balogh I., Komonyi Gy., Radovits V., ill. Lengyel I., Félix A.
TÓTH ISTVÁN: – A félidőben sírtunk-ríttunk, de a végén örültünk. A dícséretet azonban nem mi érdemeljük, hanem ellenfelünk, aki végig taktikusan és jól futballozott.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here