Március 19-től a városi óvoda is bezár Nagykátán, az ügyeletet a Kisherceg Oviban biztosítják

Nagykáta város hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a következő nyilatkozatot:

Polgármesteri tájékoztató az óvodákról és iskolákról

Tisztelt Lakosok!

Az új koronavírus elleni küzdelem érdekében 2020. március 17-én 11 órától egyeztetést folytattunk a helyi közoktatási intézmények vezetőivel és a városi intézmények és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőivel az előttünk álló időszak áttekintésére és a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

Nagykáta Városi Napközi Otthonos Óvoda:
A Nagykáta Városi Napközi Otthonos Óvoda 2020. március 19-től BEZÁR, de ügyeleti ellátást biztosít a Kisherceg Óvodában, a Vásártér u. 1. szám alatt.
Az intézménybe a szülők nem léphetnek be! A gyermekeket az óvónők és dajkák az épület bejáratánál a szülőktől átveszik; a nap végén az épület bejáratánál adják át a gyermekeket a szülőknek.

Az óvodai gyermekétkeztetés esetén az intézményvezetőnél jelezhetik erre vonatkozó igényüket, az ételt – az igény benyújtását követően – előrecsomagolva, dobozban vehetik át az 1000 Adagos Konyhán (Nagykáta, Czakó A. u. 1.) hétköznap 11.00 és 13.00 óra között.

Fontos tudni, hogy aki nem igényli az óvodában az étkezést, annak számára nem lesz elérhető a szolgáltatás.

Általános iskolások részére étkezés biztosítása:
Az 1000 Adagos Konyhán keresztül az önkormányzat – az igény benyújtását követően – napi egyszeri alkalommal továbbra is biztosítja azoknak az általános iskolás gyermekeknek az étkezését, aki ezt az iskolában igényli. Az előre kiadagolt és csomagolt étel az 1000 Adagos Konyhán (Nagykáta, Czakó A. u. 1.) vehető át hétköznap 11.00 és 13.00 óra között.

Fontos tudni, hogy aki nem igényli az iskolában az étkezést, annak számára nem lesz elérhető a szolgáltatás.

Iskolán kívüli oktatás:
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy tantermen kívüli digitális tanrend szerinti oktatás van folyamatban, de ez nem azt jelenti, hogy a gyerekek napközben csoportosan szabadon járkálhatnak az utcán, játszótereken! Kérjük, hogy lehetőség szerint gyermekeik tanulmányait kövessék figyelemmel!

MEGOSZTÁS