Magyar Kupa: drámai búcsú a sorozattól

Szerda délután a Magyar Kupa főtábla 6. fordulójában az NB III-as Szigetszentmiklós TK-ERIMA gárdáját fogadhattuk. A kilátogató nézők remek, drámától sem mentes találkozót tekinthettek meg.

Csapatunk már harmadik évben jutott fel egymásután a kupa ezen szakaszába, ami igen bravúros teljesítmény egy megyei csapat számára. Ellenfelünk sok évig az országos másodosztályban, idén pedig az NB III-ban szerepel, sőt ott vezeti a Közép-csoportban a tabellát is.

Az első félidő gólt nem hozott, de színvonalas meccset, sok helyzetet, három kapufát igen. Hazai részről Dancsa ballábas lövése csattant a felső lécen, míg ’szentmiklósi oldalon két távoli bomba is túljutott már Rézsón de a hazai kapufa kidobta ezeket a labdákat is. Mányi Domonkos kétszer is helyzetbe került, de egy alkalommal utolérték lövés előtt, egyszer pedig jobbal fölé lőtt. Szalkai pedig hiába lőtt a hálóba, sajnos az asszisztens jelzése alapján ezt lesről tette, így a szünetre maradt a gólnélküli döntetlen.

A második játékrész is jó és változatos meccset hozott. Az 51. percben a vendég védelem és kapus egymásra várt, ezt pedig Kiss Krisztián kegyetlenül kihasználta és az üresen maradt kapuba emelt (1-0). A gól után kicsit visszaálltunk, az SZTK pedig várta azt a lehetőséget, amire lecsaphat. A 70. percben Májer fordult le védőjéről majd a hosszú sarokba lőtt (1-1). Kevéssel a rendes játékidő letelte előtt Czakó II. került nagy helyzetbe, de ő a lövés helyett a passzt választotta, ami utólag kiderült, rossz döntés volt. A hátralévő pár percben már nem változott az állás, így a Magyar Kupa Versenykiírása értelmében jöhetett a 2 x 15 perces hosszabbítás.

A ’Szentmiklós el szerette volna dönteni a továbbjutást, nem akarta a büntetőkre hagyni a döntést. Ennek nyomatékot is adtak. A 98. percben védelmünk egy pillanatra kihagyott és ezt Sipos használta ki (1-2). A hosszabbításban még egyszer lett volna esélyünk egalizálni az állást, ám ellenfelünk kezezéséért nem kaptuk meg a sokak szerint is jogos büntetőt. Összességében elmondható, hogy a rutinosabb csapat jutott tovább, csapatunk pedig egyenrangú ellenfél volt, de ez sajnos csak ennyire volt elég. Egy álommal szegényebbek lettünk…

Magyar Kupa 

6. forduló 

Nagykáta – Szigetszentmiklós 1–2 (0–0; 1–1, 1–2). 

Nagykáta, 150 néző. Vezette: Tuczai M. (Sándor Z., Urgyán A.)
NAGYKÁTA SE: Rézsó P. 6 – Balogh I. 5, Lovasi B. 7, Komonyi Gy. 8, Czakó II. N. 7- Draskóczi P. 6 (Kiss Á. 6, 75. p.), Dancsa M. 7 – Mohácsi G. 7 (Czakó I. N. 6-2=4, 67. p.), Kiss K. 8, Szalkai P. 6 – Mányi D. 6 (Mányi Zs. 6, 46. p.). Edző: Tóth Imre.
SZIGETSZENTMIKLÓS TK-ERIMA: Hosszú L. – Palkó Sz., Sipos B., Májer G., Switzer N.- Erdei G., Imecz M.(Szabó E. 108. p.), Tarnóczy T.(Pölöskei P. 57. p.), Barna Zs.- Szanyó D.(Földes M. 46. p.), Pintér D. Edző: Csurka Zoltán.
GÓL: Kiss K., ill. Májer G., Sipos B.
SÁRGA LAP: Draskóczi P., Mohácsi G., Dancsa M., Kiss Á., ill. Sipos B., Májer G., Barna Zs.
KIÁLLÍTVA: Czakó I. N. a 113. percben (megrúgta ellenfelét), ill. Pintér D. a 113. percben (megütötte ellenfelét).
TÓTH IMRE: – Játékban felnőttünk a Szigetszentmiklóshoz, gyámoltalan gólok kapásában pedig túl is szárnyaltuk őket. A mutatott játékhoz maximális elismerésem játékosaimnak.

A találkozón Simon Tamás álltal készült fényképeket IDE kattintva tekinthetik meg.

MEGOSZTÁS