Lőszer nehezítette a sülysápi tűzoltók dolgát

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy sülysápi családi ház. Az ingatlanból egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a tűzoltók, a bennmaradt lőszerek robbanása miatt egy ideig visszavonták a rajokat – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő délután. Csámpai Attila elmondta, hogy a 150 négyzetméter alapterületű házból felcsapó lángok a kertben álló autót és a szomszédos ingatlant is veszélyeztették. A nagykátai és a monori tűzoltók, illetve a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával három sugárral kezdték meg az oltást, miután egy gázpalackot és egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a házból – közölte a szóvivő.

A bennmaradt lőszerektől robbanások voltak tapasztalhatók a házban, ezért az egységek csak kívülről tudták oltani a lángokat. A területet időközben nyolcvan méteres körzetben lezárták, de a lakosságot ez nem érintette. A tűzoltók később további egy vödörnyi lőszert hoztak ki a házból. A tüzet négy vízsugárral körülhatárolták, végül lefeketítették. Az utómunkálatokat két vízsugárral végzik. A házban élő család képes gondoskodni elhelyezéséről, így lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Fotó: velvet.hu

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írd meg nekünk vagy küldj róla fotót, akár névtelenül is: hellokata.hu@gmail.com

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here