Lezárták a Keleti pályaudvart

Szünetelt a vonatforgalom, így a menedékkérők lemaradtak a Bécsbe induló vonatról. A menekültek tüntetést kezdtek, hogy engedjék őket Németországba. A vonatok újraindultak, de csak a turistákat engedik be. – írja a hír24. A bécsi Railjet menetrend szerint 9 óra 49 perckor indult volna, de a pályaudvar kiürítése miatt késve kezdte meg útját, bevándorlók nélkül- tapasztalta a hir24 tudósítója, aki arról is beszámolt a helyszínről, hogy már a 11:10-es, Münchenbe tartó vonat is elindult, szintén menekültek nélkül – ők továbbra is a Keleti előtti téren várnak.

Az MTI szerint a vonatközlekedés újraindulása azt jelenti, hogy a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a győri vonal vonatai “előbb-utóbb” ismét a Keleti pályaudvarig fognak közlekedni.

Keleti-menekultek

Fotó: Berecz Valter 

Nem sokkal 10 óra után a Hír24 tudósítója szerint a pályaudvaron belül nem volt senki. Kint viszont a tömeg a Merkel és a Németország szavakat skandálta. Egy másik tudósító arról számolt be, hogy 300 tüntető volt a Keleti pályaudvar előtti téren. Kint 30 készenlétis rendőr tartózkodott. A pályaudvar területén nagyjából 60 rendőr volt. A készenlétisek gumibotokkal vannak felszerelve.

Kiszorítják a menekülteket, jöhet az oszlatás?

Az MTI azt írja, a rendőrök 11 óra körül megkezdték a menekültek kiszorítását a Keleti pályaudvar nemzetközi pénztárának helyet adó csarnokból. A csarnok korábban tele volt migránsokkal, akik jegyet akartak váltani valamelyik Németországba tartó vonatra. A rendőrök most kiterelik őket az épületből.

Keleti-menekultek2

Fotó: Berecz Valter 

A hír24 tudósítója szerint sisakkal és gumibottal felszerelet készenlétisek érkeztek a pályaudvarhoz, valószínűleg oszlatni készülnek, feltehetőleg a tranzitzónához szorítják vissza az embereket. Az MTI szerint a rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat állnak a rendőrök és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatják a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is áll, azokra nem lehet felszállni.

MEGOSZTÁS

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szomorú,hogy aki dolgozni,iskolába netán orvoshoz tart elkésik,mert a csürhe miatt hatalmas kerülőre kényszerül 🙁 Nem irigylem a környéken lakókat és azokat akik kénytelenek azt az útvonalat választani 🙁

  2. Érdekes hogy nem engedik őket tovább. Átmentek több országon, nem
    Hiszem el hogy azok az országok nem vették észre a több ezres tömegek vonulását! Valószínű hogy útlevelük sincs nem Meghogy vízum, és pont Magyarország fogta el a menekülőket. Hmmm? Ez egy kicsit így sáros. Én is szeretnem
    Tudni mi van a kulisszák mögött.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here