Lezárt akta – sikkasztott az ügyvezető

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el egy jászberényi hitelközvetítésekkel is foglalkozó vállalkozás ellenőrzése kapcsán, mert gyanú merült fel, hogy a vállalkozás a 2006. évtől 2008. évig terjedő időszakban könyvelésébe a jutalékok nem kerültek rögzítésre. A nyomozás adatai alapján a vállalkozás, az általa közvetített hitelkérelmek mellé az ügyfelekkel megkötött szerződés szerinti jutalékot nem a cég számlájára, hanem egy magánszemély bankszámlájára kérte befizetni. Az ügyben kirendelt revizor megállapította, hogy – az ügyvezető által megadott családtag bankszámlájára – a hitelt nyújtó bankok és az ügyfelek által átutalt különböző összegek nem kerültek a társaság könyvelésében bevételezésre. A kliensek által készpénzben utólag megfizetett jutalék összegek szintén nem kerültek a vállalkozás könyvelésébe rögzítésre. A cég vezetője így több mint 25 millió forinttal sajátjaként rendelkezett.

A szolnoki nyomozók sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a vállalkozás vezetőjét, H. Zsuzsanna jászfényszarui lakost gyanúsítottként kihallgatták.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here