Leszorította az útról, majd bántalmazta

A Nagykátai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytatott közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanú miatt H. Norbert 28 éves nagykátai lakos ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint a 28 éves férfi 2013. április 24-én 18 óra körüli időben személygépkocsival közlekedett a 311-es úton Farmos irányából Nagykáta felé, amikor a göbölyjárási vasúti átjáró előtt észrevette egy nő ismerősét. Ekkor áttért a szemközti sávba és a sértettel szemben közlekedett, aki az ütközés elkerülése érdekében erőteljesen fékezett és jobbra kormányozta az autóját. Mindketten megálltak, vitatkozni kezdtek, majd H. Norbert erőszakkal kivette az indítókulcsot és a telefont a 25 éves nő kezéből, aki gyalog távozott a helyszínről. A gyanúsított kocsival a sértett után indult, és amikor a nő be akart szállni az autóba, akkor többször a derekára csukta a jármű ajtaját. A nő ezt követően visszament a saját autójához, ahová a gyanúsított is beült mellé és újra vitatkozni kezdtek. Ennek során a férfi a hajánál fogva kihúzta a sértettet a kocsiból és belökte az út mellett lévő árokba.

H. Norbert megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2013. május 7-én 18 óra 30 perc körüli időben egy bekötőúton várakozott, amikor váratlanul a- Nagykáta felől Farmos irányába közlekedő- sértett elé kanyarodott és megállásra kényszerítette. Ekkor mindketten kiszálltak a járműveikből és vitatkozni kezdtek. A nő egy arra közlekedő járőrtől kért segítséget.

A nagykátai férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanú miatt. Az ellene folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here