Legyél önkéntes a Te Szedd akcióban!

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség már szervezi a következő Te Szedd!-et. Idén május 9-11. között tartják meg, szerte az országban a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából. Tavaly Nagykáta Város Önkormányzatának képviselői és sok-sok önkéntes, köztük a polgárőrség, a horgászegyesület, a KALOT tagjai, Járási Hivatal, önkormányzatunk dolgozói és sorolhatnám még hosszan, akik segítették, hogy városunk szebb, tisztább és hulladékmentes legyen. A gyűjtést az elmúlt évben az is megnehezítette, hogy zuhogó esővel dacolva gyűjtöttük össze az igen nagy mennyiségű szemetet, ami 10.320 kg volt.

Az idén természetesen szeretnénk ezt túl szárnyalni, ezért hívunk mindenkit, aki környezettudatos módon gondolkodik, hogy csatlakozzon hozzánk. Az egynapos Te Szedd! akció ebben az évben minden szempontból átlépi a határait, hisz 3 napig fog tartani és csatlakozik a „Let’s Clean Up Europe!” (Tisztítsuk meg Európát!) nevű összeurópai kezdeményezéshez. Főként diákokat, fiatalokat, civil szervezeteket várunk, hisz közös társadalmi felelősségünk környezetünk tisztán tartása.

Mutassunk minél többen példát ezen a területen, hogy unokáink számára is megőrizzük az élhető, szép, tiszta környezetet! Önkéntesként április elejétől jelentkezhet az akcióra, aki velünk tart. Kérjük, hogy buzdítsa erre barátait, kollégáit, rokonait, diákjait. Vegyünk minél többen részt az akcióban, varázsoljuk tisztává városunkat, majd utána őrizzük együtt a tisztaságot!

Forrás: Nagykátai Híradó

teszedd1

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írd meg nekünk vagy küldj róla fotót, akár névtelenül is: hellokata.hu@gmail.com

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here