Környékünkön történt tűzesetek

Kigyulladt egy garázs és a benne parkoló személyautó Szentmártonkátán, a Somogyi Béla úton, november 11-én késő délután. A negyven négyzetméteres garázs tüzét a nagykátai hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el, illetve akadályozták meg a lángok főépületre való továbbterjedését. Az égő garázsból egy gázpalackot is kihoztak a beavatkozó egységek, amelynek a hűtéséről egy vízsugár segítségével gondoskodtak. Az épületben parkoló gépkocsi teljesen kiégett, valamint az ott tárolt különböző eszközök is károsodtak a tűzben.

Learatott nád égett november 17-én kedden délután Tápiószentmártonban, egy nádfeldolgozó üzem területén. A kigyulladt nád tüze veszélyeztette a többi levágott és gúlába összerakott nádakat is. Az üzem dolgozói a tűz továbbterjedését megakadályozták, így a már összerakott nádgúlákat sikerült megmenteni. A nagykátai hivatásos tűzoltók több vízsugár segítségével oltották el a lángokat. A tűzben személyi sérülés nem történt.

Meggyulladt egy száz négyzetméter alapterületű családi ház konyhájának berendezési tárgyai november 18-án szerda kora délután Tápióbicskén, a Sági úton. A nagykátai hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével rövid időn belül eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A tűzben személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Száraz fű és levágott fenyőgallyak égtek november 20-án péntek délután Szentmártonkátán, a Vasútsor utcában. Az ötven négyzetméteren égő tűz veszélyeztette a környezetében lévő fenyőerdőt. A nagykátai hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, illetve akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

Kigyulladt egy száz négyzetméteres melléképület hétfő délután Tápióbicskén, a Szabó Jóska utcában. A melléképület tüze veszélyeztette a vele egybeépített főépületet is. A nagykátai hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat, illetve akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A tűzoltók kiérkezése előtt az épületben két gázpalack felrobbant, a maradványaikat az egységek az utómunkálatok során meg is találták. Az épületben egy személy tartózkodott, akit a mentők megvizsgáltak, megállapításuk szerint nem szenvedett sérüléseket.

Beizzott egy családi ház kandallójának a kéménye, illetve a kémény mellett a födém csütörtök este Sülysápon, a Vak Bottyán utcában. A monori hivatásos tűzoltók a födémet megbontották egy vízsugár segítségével az izzást megszüntették, a lakást átszellőztették. A tűzben személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here