Kókán lefejelték a játékvezetőt

A tápiószentmártoni Aranyszarvas SE vasárnap 3-1-re nyert a Kóka otthonában A Pest megyei másodosztály Keleti-csoportjának tizedik fordulójában. A találkozó után lefejelték Nemes Attila játékvezetőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövetőt a sporttelepről a rendőrök vitték el az illetékes rendőrkapitányságra, ahonnan – kihallgatása után – éjfél előtt engedték ki.

Az esettel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatója, Benkő Tamás közleményt jelentetett meg a PMLSZ honlapján. Ebből kiderül, hogy a bíró a körülményekhez képest jól van, sérülése nem akadályozta abban, hogy hétfőn dolgozni menjen. A közlemény ezután részleteket idéz a mérkőzés jegyzőkönyvéből.

„A mérkőzés lefújása után a rendezők kíséretében vonultunk az öltöző felé, a játékteret már elhagyva a hazai csapat [a titulus és a név kitörölve] odalépett hozzám és elkérte a kezemben lévő mérkőzéslabdát, amit odaadtam neki. Ezután fogta magát és teljes erővel hátba rúgott vele. Én megfordultam és annyit mondtam neki, hogy »ennek következményei lesznek«. A következő pillanatban odalépett elém és tiszta erőből lefejelt, amitől megszédültem és ömleni kezdett az orromból a vér. Ezután bementünk az öltözőbe és kihívtuk a rendőrséget, és a mentőket. Feljelentést tettem és látleletet vetettem a kórházban.”

A játékvezetői hármas a rendőrség és a mentők kiérkezéséig az öltözőben tartózkodott, a járőrök jegyzőkönyvet vettek fel, és Nemes Attila megtette a feljelentést. A mentők ellátták a sérült testrészt, majd a sértett és egyik asszisztense az ügyeletes Merényi Gusztáv Kórházba utazott, ahol orvosi látlelet készült. Ez a látlelet a hivatalos eljárás részeként fog a kórházból a rendőrség birtokába kerülni. A kókai sporttelepről a rendőrség a gyanúsítottat kihallgatásra az illetékes rendőrkapitányságra szállította, ahonnan 23 óra után távozhatott.

Az eset mélységesen elkeserítő és felháborító, minden jóérzésű ember részéről elutasítandó – folytatódik Benkő Tamás közleménye. – Hozzáteszem: úgy tűnik, a tettlegességnek az elkövető részéről – a játékvezetői jelentés tanúsága szerint – előzménye is volt, éppen ezért a hivatalos játékvezetői jelentést az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága illetékességből, tájékoztatásként haladéktalanul megküldi az ügyben eljáró rendőri szervnek. A sértett játékvezetőnek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

forrás: pestmegyeifoci.hu

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here