Kirámolták a sülysápi tűzoltószertárt

Egy kompresszort loptak el a sülysápi Bogdán Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertárából. Az anyagi kár körülbelül ötvenezer forint, de a csalódottság nem mérhető pénzben.

Betörtek szerdán a sülysápi önkéntes tűzoltókhoz, és ellopták azt a kompresszort, amelyet nemrég vásároltak. Az egyesület parancsnoka szerint azért csak a kompresszort vitték el, mert megszólalt a riasztó, és egy szomszéd kinézett az ablakon, így a tolvajoknak gyorsan kellett menekülniük.

Minkó József az Origónak elmondta, hogy a csaknem kilencven éves egyesület történetében ilyenre még nem volt példa. A tűzoltókat az egész város becsüli, nem gondolták volna, hogy egyszer pont őket lopják meg.

Forrás: Origo.hu

MEGOSZTÁS

12 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ilyenkor kellene elgondolkodni a törvényalkotóknak, hogy ez a mai BTK szerint egy sima kis értékre elkövetett lopás vétsége. Amely csekély mértékű büntetéssel jár. Viszont abban az esetben ha arra a berendezésre éppen egy katasztrófa helyszínén lenne szükség, akkor ez már komolyabb katasztrófát idézne elő. Amelyet nem szankcionál az igen tisztelt bíróság. Egy ilyen betörés esetén nem az értéket kellene nézni, hanem az esetleges következményeket, a társadalmi megítélését a bűncselekménynek, és ennek megfelelően kiszabni a büntetést. Mint amit a közelmúltban szigorítottak, a közveszély helyszínén elkövetett lopás illetve más egyéb bűncselekmény elkövetése. Na ott megmérik rendesen, és meg is érdemlik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here