Kihasználták a sértettek rászorult helyzetét

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Andrea 40 éves és F. Ádám 33 éves tápiószelei lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint K. Andrea és társa 2013 áprilisától 2013 szeptemberéig négy, Tápiószelén élő család részére hitelbe adott különféle termékeket, többnyire élelmiszert. Ezt követően a gyanúsítottak a sértettektől a következő hónap elején az átadott áru tényleges bolti áránál jóval több készpénzt követeltek. Abban az esetben, ha a rászoruló család a kért összeget nem tudta teljes egészében megfizetni, akkor a fennmaradó részre 100%-os kamatot számítottak fel és azt hozzáadták a következő hónapban hitelre adott termékek után követelt összeghez. A nő és élettársa a megalapozott gyanú szerint kihasználta a sértettek rászorult helyzetét és tőlük olyan különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást követelt, mely már veszélyeztette a családok – köztük gyermekek – megélhetését és ezzel őket nélkülözésnek tették ki.

K. Andreát és F. Ádámot a nagykátai nyomozók – a szükséges nyomozási cselekmények végrehajtását követően – gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során kiderült továbbá, hogy egy alkalommal – 2013. október elején – a 33 éves férfi és F. Tibor 26 éves tápiógyörgyei lakos megjelent az egyik család tápiószelei házánál és azzal fenyegette meg az ott lakó asszonyt, hogy amennyiben nem fizeti meg a kért összeget, akkor bántódása fog esni, illetve a 26 éves férfi rájuk gyújtja a házat. F. Tibor megerősítette a társa által elmondott fenyegetéseket. A két férfit ez alapján a nyomozók zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A nő és a két férfi ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here