Kiemelték a gyerekeket a tápiószelei családból

A Velvet értesülései szerint a gyámhatóság pénteken kiemelte a párhónapos újszülöttet abból a tápiószelei családból, ahol a kétéves kislány súlyos koponyasérüléssel került kórházba szerdán.

A kislány belehalt a sérüléseibe, az orvosok állítólag megdöbbentek a kétéves Kira állapotán: korábbi sérülések nyomait látták a gyermek testén, feltehetően bántalmazástól. A család harmadik gyereke, a hároméves Cintia az édesapjához került Erdőkertesre. A tápiószelei házban jelenleg egy gyerek sem tartózkodik, úgy tudni, hogy a rendőrség kihallgatta a nevelőapát, aki a kétéves nevelt lányával és párhónapos fiával otthon volt, amikor a kétéves Kira koponyasérülést szenvedett, és újra kellett éleszteni.

A kétéves Kira halálának pontos körülményeiről még mindig nem tudni semmit, a rendőrség az igazságügyi orvosszakértő véleményére vár, a családhoz járó védőnőt és családsegítőt állítólag kihallgatta a rendőrség a Blikk információi szerint.

A helyiek szerint az apa szeme fénye volt a két kislánya.
– Nagyon szerette a lányokat, bár a kicsik az anyjukkal éltek, többször is meglátogatta, elvitte őket ­magyarázza az utca egyik lakója.

A Blikk úgy tudja, hogy az anya a házuk előtt beszélgetett, amikor a tragédia történt. Kihallgatásakor nem kelt élettársa védelmére, és arra a kérdésre, hogy alkalmaztak-e testi fenyítést, igennel válaszolt.

A rendőrség egyelőre nem adta meg a családnak a temetési engedélyt, mivel a boncolás és a szakvélemény még nem készült el. A nevelőapát és az anyát mindenképpen felelősségre vonják, hiszen az ő felügyeletükre bízott gyermekkel történt a tragédia.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here