“Ki akartam próbálni milyen embert ölni” – elfogták a monori taxistámadót

Ki akarta próbálni, milyen érzés ölni – vallotta a zsaruknak a férfi, aki január 10-én este ács-kalapáccsal támadt egy taxisra. Egy monori járőr éberségének köszönhetően került rendőrkézre.

A 43 éves budapesti taxis január 10-én 21 óra 20 perckor hívta a 107-et: az életére tört egy utas Monor külterületén.

– Egy rákospalotai plazánál szállt be a taxis mellé a munkásruhát viselő férfi, túrazsákját a hátsó ülésre rakta. Útközben családról, munkáról beszélgettek – avatott be a részletekbe Horváth Sándor százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője. – Az utas Monor külterületén olyan helyre vitette magát, ahol a taxisnak meg kellett állnia a rossz minőségű út miatt. Ekkor elővett egy ácskalapácsot, és lesújtott a sofőr fejére. A taxis kiugrott a kocsiból, a támadó követte. „Meg fogsz dögleni!” – mondta, mire a sofőr egy szempillantás alatt visszaült a volán mögé, lezárta az ajtókat, majd elhajtott, meg sem állt Gyömrőig. Vérző fejsérüléssel onnan szállították kórházba a mentők. Sérülése arra utalt, hogy a taxi utasterében talált ácskalapács szögkihúzó részével ütötték meg. – írja a police.hu.

A taxi hátsó ülésén hagyott túrazsákból előkerültek P. Attila Ottó (29) román állampolgár iratai. Lehetséges tartózkodási helyein, Monoron és Gomba-Magfalván hiába keresték a zsaruk, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Január 19-én 0 óra 40 perckor Darabánt László Zoltán zászlós, a Monori Rendőrkapitányság járőre fölfigyelt az utcán egy fekete ruhás férfira, aki Monoron a városközpont felé bandukolt.

– Megálltam a járőrautóval, igazoltattam, iratok híján bediktálta az adatait – emlékezett a zászlós. – Amikor a nevét mondta, beugrott, hogy körözik. Ezt megerősítette adatainak ellenőrzése a nyilvántartásból. Megbilincseltem, és erősítést kértem az előállításához.

Bogdán Györggyel és Bukovinszki Tamás törzsőrmesterekkel, a Pilisi Rendőrőrs járőreivel előállította P. Attila Ottót a Monori Rendőrkapitányságra. Kihallgatásán a férfi a nyomozóknak bevallotta: ölni akart. Vallomása szerint nevelőintézetben nőtt fel, már akkor is foglalkoztatta a gyilkolás gondolata, a kalapács viszont nem ezért volt nála a taxis megtámadásakor.

– Azt mondta, mindig hordott magánál kalapácsot – tájékoztatott a százados. – Emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítjuk, nem rajta múlt, hogy a sértett megúszta nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel. A Budakörnyéki Járásbíróság január 21-én elrendelte P. Attila Ottó előzetes letartóztatását.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here