Két baleset két nap alatt Abonyban, vonatgázolás Cegléd és Abony között

Két közlekedési baleset is történt Abonyban kedden és szerdán. Egy buszsofőr elmulasztotta az elsőbbségadást és elütött egy biciklist kedd este, egy hölgy pedig elaludt a volánnál szerda reggel. Életét a biztonsági öv mentette meg. Kedd este tehervonat gázolt el egy embert Cegléd és Abony között. 
 
Elmulasztotta az elsőbbségadást és elütötte a biciklist. Autóbusz ütött el egy kerékpárost december 6-án, délután az Újszászi út és a Bólyai út kereszteződésében. Az autóbusz a Bólyai úton haladt, majd az Újszászi úti kereszteződéshez érve nem állt meg az elsőbbségadás táblánál, így a jó látási viszonyok között sem vette észre a balról érkező, szabályosan közlekedő biciklist, és nekifordult. Az ütközés következtében a kerékpáros 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A balesetben intézkedő Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők tartsák be a KRESZ szabályait, adják meg az elsőbbséget, hogy elkerülhetők legyenek a balesetek. Egyben kérik, hogy a kerékpárosok használják a megfelelő kivilágítást közlekedési eszközükön, lakott területen kívül pedig vegyék fel a láthatósági mellényt.
Elaludt a volánnál, a biztonsági öv mentette meg az életét. Éjszakai munkavégzésből tartott haza egy hölgy december 7-én reggel, amikor elmondása szerint elaludt vezetés közben. A Radák úton haladva ekkor egy bal oldali árokba hajtott, és beszorult az autójába, ahonnan a tűzoltók szabadították ki. Szerencsére be volt kötve, így csak a karja és a mellkasa sérült meg.  A mentők kórházba szállították, ahol megállapították, hogy könnyű sérüléseket szenvedett. A személyautóban jelentős károk keletkeztek.
A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri a lakosságot, hogy fáradtan, alvás nélkül ne üljenek a volán mögé, ilyen esetben használják a tömegközlekedési eszközöket.
 Gázolt a tehervonat Cegléd és Abony között kedd este.
 A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vasútvonalon 10-20 perccel növekedett meg néhány kedd esti vonat menetideje, mert Cegléd és Abony között 17 óra körül egy ismeretlen személyt gázolt egy tehervonat. A helyszínelés ideje alatt egy vágányon haladhatnak a vonatok ezen a szakaszon. Este fél hétre befejeződött a helyszínelés, így csak kevés vonatot érintett, ezért késő este helyreállt az eredeti menetrend a vonalon.
MEGOSZTÁS