Jövő Múzeum Dubaiban

A világon az egyik legnagyobb kihívást jelentő építési projekt, Dubaiban zajlott, ahol nem csupán megálmodták, de meg is alkották azt. A Jövő Múzeum nevet viseli. A Jövő Múzeumát kifinomult eszközökkel tervezték, mégpedig 3D nyomtatási technika segítségével. Ha a Dubai utazás már eddig is a bakancslistádon volt, emiatt az újabb látnivaló miatt most még előrébb kerülhet.

A Jövő Múzeum, mint az innováció fellegvára

A Jövő Múzeum egy olyan hely, amely többek között a feltalálók és a vállalkozók számára készül. A múzeum egy olyan integrált környezetet kínál, amely felhatalmazást ad a kreatív elméknek, a tudósoknak, az innovátoroknak a futurisztikus szolgáltatások és újítások ösztönzésére, finanszírozására, illetve piacra dobására. Egy helyre tömöríti a tervezőket, a kutatókat a feltalálókat és különféle terveknek, ötleteknek és technológiáknak a „gyűjtőhelyévé”, illetve az innovációk mozgatórugójává válik. A múzeum a látogatók számára is lehetőséget ad, mégpedig a jövő megtapasztalására.

Kétségtelen, hogy az itteni technológia és a kreatív szektor növekedése lesz a kulcsa a jövő világának. A Jövő Múzeum csak az első lépés ahhoz, hogy Dubai váljon a világon a leginkább fejlődő hellyé.

A múzeum, egy mestermű

A Jövő Múzeum fényes, ezüst és ovális alakú. Kicsit olyan alakja van, mint egy szemnek, mintha azzal a céllal jött volna létre, hogy szemmel tartsa a várost. Az épület külső része, rozsdamentes acélból és üvegszálas panelekből áll. Az épület mintegy inkubátor, mégpedig a jövő inkubátora.

A Jövő Múzeumának formatervezése olyan mérföldkő az emberiség történetében, amely az egyik kiemelkedő példája az összes, jövőben épülő alacsony szén-dioxid kibocsátású épületnek az Egyesült Arab Emírségekben.

A múzeum és ezzel együtt Dubai, a jövő tudományának, technológiájának és innovációjának lesz a globális központja.

Az épület mottója – „Lásd a jövőt, teremtsd meg a jövőt!”

A jövő múzeuma a tervezőknek, a kutatóknak és a feltalálóknak lesz egy találkahelye, ahol nagyon sokféle technológia kerül majd bemutatásra. Többek között helyet kap a genetikai, a robotikai és az autóipari technológia is. A világ felgyorsult technológia és tudományok terén, és az emberiségnek szüksége van ezzel lépést tartani és újabb és újabb innovációkat megalkotni. Ennek lesz többek között a helyszíne a Jövő Múzeum.

Galambos Dániel
www.szilvesztertipp.hu

 

MEGOSZTÁS