Jászberényben nyílt állampapír-értékesítési pont

Idén elsőként a jászsági városban nyílt olyan ügyfélszolgálati iroda, ahol kényelmesen és gyorsan lehet kincstári értékpapírszámlát nyitni és állampapírokat vásárolni. Ősztől újabb 24 települést kapcsolnak be az értékesítési hálózatba. A kormány két éve indított programot a lakossági állampapír-állomány bővítése érdekében. Ezzel összhangban az állampapír-forgalmazás a Magyar Államkincstár egyik kiemelt szakterülete lett.

Az új értékesítési irodákban a befektetők valamennyi állampapír típust megvásárolhatják. A 3, illetve 5 éves lekötésű Prémium Magyar Államkötvény és a Prémium Euró Magyar Államkötvény mellett a rendkívül sikeres Bónusz Államkötvény is jegyezhető. A kisgyermekes családok számára az új forgalmazási pontokon sokkal kényelmesebbé válik a Start-számla ügyintézése és a Babakötvény vásárlása.

2013-ban 10 helyen nyílt állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálat. A jászberényi nyitást követően pedig Komáromban, Szigetváron, valamint további 21 helyen nyit értékesítési pontokat a Kincstár.

Az új állampapír-konstrukcióknak, illetve a hatékony intézményrendszernek köszönhetően a központi államadósságon belül a lakossági finanszírozás mértéke a négy évvel ezelőtti négy százalékról mára tíz százalékra emelkedett.

OrientPress Hírügynökség ( OPH)

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here