Jászberényben már megvan az első koronavírusos beteg

Jászberényben is megvan az első fertőzött, aki elkapta a koronavírust. Az esetről Budai Lóránt polgármester Facebook-posztban számolt be.

A mai nap bekövetkezett az, amitől mindannyian tartottunk… de amire valahol mindannyian számítottunk: egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje.

“Az eset több szempontból is említésre méltó. Az egyik maga a tény. A valósággal mindenkinek szembesülnie kell, hiszen a mai naptól már nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történne a nagyvilágban, hazánkban és szűkebb környezetünkben. A másik pedig a körülmények. A néni és családja felelősen viselkedett, a hozzátartozók otthon tartották és ellátták idős rokonukat, a vírust közülük vihette haza valaki.

Ez a tény gondolkoztasson el mindenkit, aki – mivel nem észleli magán a tüneteket – félvállról veszi az előírásokat. Hangsúlyosan kérek mindenkit, hogy figyeljen oda magára és a környezetére. Vigyázzunk egymásra, előzzük meg a nagyobb bajt! Csak együtt sikerülhet!

Az idős hölgyet jelenleg Szolnokon kezelik, a hozzátartozók vizsgálata és a karanténban való elhelyezése folyamatban van. A néninek és családjának megnyugvást, mielőbbi gyógyulást, valamint jó egészséget kívánok. Telefonos egyeztetésünkre hivatkozva ezúton is jelzem: bármiben a segítségükre lehetünk, keressenek bennünket bizalommal.”

MEGOSZTÁS