Jakuzzi és medence – luxusnak számítanak?

Manapság a jakuzzik és a beépített medencék egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így sok otthonban megtalálhatók. Amíg korábban ezeket a szolgáltatásokat leginkább csak wellness szállodákban élvezhettük, a 21. század második évtizedére változott a helyzet.

Bár az emberek többsége szeret utazni, mégsem tehetik meg azt, hogy az év nagy részében pihennek valahol. Ennek ellenére természetes igényük a hétköznapi kényelem. Egy kellemes masszázsfürdő pedig tökéletes segítség lehet ebben, hiszen amellett, hogy oldja a stresszt, egyéb pozitív hatásai is vannak.

Ráadásul a jakuzzik és medencék ára napjainkban az elfogadható kategóriába esik, ezért szélesebb társadalmi rétegek engedhetik meg maguknak ezt a fajta kényeztetést. Ebből adódóan a modern kor embere számára már nem igazán számítanak elérhetetlen luxustermékeknek.

Miért érdemes jakuzzit és medencét vásárolni?

A beépített medencék önmagukban is rengeteg lehetőséget kínálnak. A családi pancsolástól elkezdve, a baráti összejöveteleken át a nagyobb bulikig, általában az események központi elemeként funkcionálnak. És mindezért egy kis törődést igényelnek csupán. Szakember segítségét kérve, gyorsan elkészülnek, és onnantól kezdve évekig megbízhatóan szolgálják a tulajdonosukat.

A jakuzzik szintén remek kikapcsolódást jelentenek, amelyhez még az otthonunkat sem kell elhagyni.  A legtöbben azért szeretik ezeket a masszázsmedencéket, mert kellően ellazítja őket egy fáradt és stresszes nap végén. Pár perc a medencében már érezteti is a hatását. Segít megtalálni a harmóniát a test és a lélek között, amire manapság nagyon sok embernek szüksége van.

Emellett azonban számos más egészségügyi hatással is rendelkezik. Nagyon jó például a különféle mozgásszervi panaszok enyhítésében, hiszen könnyen átmasszírozza az görcsös izmokat. Ugyanakkor ismert a vérkeringés növelő funkciója is, ami hozzájárul a méregtelenítéshez, valamint a narancsbőr eltüntetéséhez. Kutatások szerint pedig a cukorbetegek tüneteire is pozitívan hat.

Mire kell figyelni a vásárlás előtt?

Medence vásárlás előtt nem csak a területet érdemes kijelölni, de egyéb szempontokat sem árt figyelembe venni. Az egyik legfontosabb ezek közül a forma és a méret. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora medencét szeretnénk beépíteni. Fontos még a mélység, illetve a víztükör szintje is. Napjainkban például a feszített víztükrű medencék hódítanak. A harmadik kiemelt tényező pedig a fűtésre vonatkozik, vagyis arra, hogy az év mely időszakában szeretnénk használni a medencét.

A jakuzzinál a méret szintén elengedhetetlen szempont, hiszen tudnunk kell, hány ember fogja használni. A masszázsmedencéket könnyű elhelyezni, ha pontosan meghatározzuk, hova és milyen formában szeretnénk tenni. Ha a kertben szeretnénk használni, akkor mindenképpen kell egy beton alap neki, amely teljesen vízszintes és stabil. A jakuzzit akár a földbe is mélyeszthetjük, de a gödör alját ebben az esetben is betonnal kell kiönteni és a vízelvezetésre külön gondot kell fordítani.

Az eredmény azonban minden fáradozásunkért kárpótol, hiszen otthonunkba hozhatjuk a wellness szállodák szolgáltatásait és hangulatát egy teljesen átlagos hétköznapon is.

MEGOSZTÁS