Ismét Nagykátán Kovács Gábor Dénes színitanodája

2012-ben Gábor, akkor még a Magyar Színház Színiakadémiájának igazgatójaként , fogadott el egy meghívást Nagykátáról az ő színházi programjának bemutatásáért.

Lendvai Zsolt, Nagykátáról származó üzletember, tagja egy civil szervezetnek, az Élő Színházi Egyesületnek, akik több kulturális programot mutattak már be az ország több településén. Egyik ilyen, Kovács Gábor Dénes, színész-pedagógus, nevéhez köthető Élő Színházi Irodalom Társulat, amely általános iskolások kötelező olvasmányait dolgozza fel színházi módon. A sikeres programot Lendvai Zsolt a nagykátai iskolák számára is bemutatandó programként ajánlotta Fejős Lászlónak, az Alap Alapítvány kulturális civil szervezet vezetőjének. Kettőjük elképzelése, hogy ismerjék meg a nagykátai gyerekek ezt, akkor, helyi magánszemélyek, szervezetek és vállalkozók támogatásával, létrejöhetett. A rendkívüli irodalom óra, mely a Mátray Gábor és a Váci Mihály Általános Iskola 4-4 osztályának lett bemutatva, nagy élményt adott a gyerekeknek, de még jelentősebb volt a másnap, szombaton, a művelődési központban színrevitt két előadás, a Kőműves Kelemen és Fazekas Mihály Ludas Matyija. A két előadást a támogatók jóvoltából ingyenesen nézhették meg a gyerekek.

Eltelt két év és ismét a kulturális esemény védnökeként Lendvai Zsolt meghívta Kovács Gábor Dénest hozzánk, aki most már a Gór Nagy Mária Színitanoda igazgatójaként, el is fogadta azt. Fejős László szervező az általános iskolák igazgatóival, a művelődési központ dolgozóival jól időzítve március 13-át választotta ki a jeles nap időpontjaként. Tehát ezen, a remélhetőleg napos délutánon, két jelentős alkalomhoz kötötten láthatják ismét a gyerekek az Élő Színházi Irodalom Társulat előadását. Egyik jeles alkalom a Mátray Gábor Általános Iskola 25 éves névadó ünnepsége, a másik, a Váci Mihály Katolikus Általános Iskola felső tagozatos diákjainak március 15-ei megemlékező ünnepsége.

Mindkét iskola számára 25-30 perces rendkívüli irodalom órát tart Kovács Gábor Dénes, majd ezeket követi “Csak a haza legyen nagy és szabad” címmel a társulat színházi előadása. Reméljük, hogy ezzel örömet tudnak, tudunk adni a gyerekek számára és a folytatásban a jövőben közösen gondolkodhatunk.

A program pénzbeli támogatását köszönjük azoknak, akik úgy érezték, hogy lehetőségük volt adni és nem is sajnálták ezt megtenni. A hellokata.hu helyet biztosít arra, hogy beszámoljunk a program remélhető sikeréről és megemlítjük ezen kedves támogatókat név szerint is. Köszönjük!

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írd meg nekünk vagy küldj róla fotót, akár névtelenül is: hellokata.hu@gmail.com

Gyorsan szeretnél értesülni Nagykáta és térség híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here