Ismét elstartolt a „Sulimoped” program Pest megyében

Idén Nagykátán tartottak szülői értekezletet a rendőrök.

A „SuliMoped” program az ORFK-OBB jóvoltából a 2015/2016-os tanévben is folytatódik. A programra Pest megyében Nagykátán a Váczi Mihály Katolikus Általános Iskola és a Mátrai Gábor Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói jelentkezhettek, akik a 14. életévüket betöltötték. A Váczi Mihály Katolikus Általános Iskola igazgatója Dr. Molnár István Úr biztosította a helyszínt és technikai feltételeket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett szülői értekezlethez. Az idei évben 52 szerencsés fiatal vesz részt a programban.

A szülői értekezleten jelen volt Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes asszony a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke, Lajmer György r. alezredes úr, a Nagykátai Rendőrkapitányság Vezetője, Kármáné Deák Ágnes, a Mátray Gábor Általános Iskola igazgatója, Dr. Molnár István, a Váczi Mihály Katolikus Általános Iskola igazgatója, Hartmann Sándor, a Gyosjogsi Kft. ügyvezető igazgatója, Hoffman Csaba, az E-educatio Információ Technológiai Zrt. képviseletében és Mák László, a  Pest Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársa.

A rendhagyó szülői értekezlet egyben a program ünnepélyes megnyitója is volt, melyen Nádházi Brigitta r. százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportjának Vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket, a programra jelentkezet hallgatókat és szüleiket.

Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes az elmúlt évek sikereiről beszélt a jelenlévőknek. Az idei tanévben megkezdődött programhoz kitartó felkészülést és jó eredményeket kívánt a hallgatóknak.

Hartmann Sándor köszöntőjében kiemelte a szülők felelősségét is, hiszen az ő beleegyezésük nélkül gyermekeik nem lehetnének részesei ennek az egyedülálló kezdeményezésnek. Ezt követően szakoktatók mondták el a tanfolyam menetét.

Mák László arról beszélt, hogy a felnőtté válás küszöbéhez érve a gyerekeknek lehetőségük nyílik a „SuliMoped” program keretén belül segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító vezetői engedély megszerzésére.  Eredményes felkészülést, sikeres vizsgát és balesetmentes közlekedést kívánt a programban résztvevő hallgatóknak.

A szülői értekezlet végén Hoffmann Csaba mutatta be az e-learning képzés gyakorlatban történő alkalmazását és részletes tájékoztatást adott az elektronikus oktatási módszerről.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here