Interjú: Nagykátai Malackodók

Mostanában egyre többet hallani a Nagykátai Malackodók nevét. De hogy pontosan kik is ők, arról Ambrózi Zoltán kérdeztük.
Tulajdonképpen mi is ez a Nagykátai Malackodók? Illetve hogyan indult?

A 2007-ben rendezett Hurkatöltő Fesztiválra alakultunk. Próbáltunk olyan nevet kitalálni, ami összekapcsolható a versennyel, amit egyébként meg is nyertünk. Az évek alatt kisebb, nagyobb létszámmal nőtt illetve csökkent csapatunk létszáma, az egyéb elfoglaltságok miatt.

Sorra nyeritek a különböző főzőversenyeket az országban, pontosan milyen eredményeket értetek el?

Többszörös Hurkatöltő bajnokok vagyunk. Számtalan környékbeli versenyt megnyertünk, illetve országos szinten is kiváló eredményeket értünk el. (Például: Tihany, Tard, Nyíregyháza, Kakucs, Gyömrő, Tápiószentmárton, Tápióbicske, Zsámbok, Dánszentmiklós, Miskolc, Kalocsa, Baja, Abádszalók)
2013-ban megkaptuk a Hagyományőrző sütő-főző érdemrend díjat. Valamint megnyertük az ország legnevesebb régiók közti csatáját, amivel az ország egyik legjobb csapatának emeltek ki minket. A verseny alatt egyébként neves mesterszakácsok ellen kellett vetélkedtünk.

Ha jól tudom szerettek jótékonykodni, így kerültetek a Magyar Televízióba is ugye?

Igen! Sérült gyerekeknek főztünk, ami nagyon nagy öröm volt a számukra, és számunkra is. Emellett a M1 Család- Barát magazinműsorával is jó kapcsolatot tudtunk kialakítani.
A jótékonyságunk alapszabálya, hogy „szeretettel fűszerezzük az ételeinket”. Többek közt karácsonykor főztünk a rászorulóknak, valamint nagy odaadással vendégeltük meg a Magyarok kenyere nevű ünnepség résztvevőit is, Tápióbicskén.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Próbálunk a rászorulóknak segíteni, valamint iskolák, óvodák rendezvényein részt venni, mint jótékonysági főzőcsapat.
Célunk, hogy egyre több településen és a leszakadt országrészeinkben is megismerjenek minket, ami már a Felvidéken és Erdélyben sikerült.

Köszönjük az interjút, sok sikert a továbbiakban!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here