Ingyen telekkel csábít Jászberény

Nyolc közművesített telket adott a jászberényi önkormányzat olyan fiatal szakembereknek, akik helyi cégeknél dolgoznak és a hosszú távon a jászsági városban tervezik családjuk jövőjét, írja az MTI. Az aláírók vállalták, hogy két éven belül beépítik a hétszáz négyzetméter körüli alapterületű telket és legalább tíz évig jászberényi cégnél vállalnak munkát.

Szabó Tamás, fideszes polgármester elmondta, hogy a városban több vállalkozás is jelezte, hogy működésük szempontjából elengedhetetlenül fontos a képzett szakemberek megtartása, új szakemberek megnyerése. Ezért a város egy új formával egészítette ki az otthonteremtési támogatást.

A 3,5-4 millió forint értékű építési telkeket azok a fiatalok kapták, akiket a munkáltatóik erre javasoltak. Az is kitétel volt, hogy a telektulajdonosokat munkahelyük legalább ilyen nagyságrendű kedvezményes kölcsönnel támogassa, hogy az építkezést minél hamarabb el tudják kezdeni.

A Jászberény Érpart nevű városrészében lévő telkek gazdái a város két legnagyobb munkáltatója, a Jász-Plasztik Kft. és az Electrolux Lehel Kft. dolgozói közül kerültek ki. Ha a növekvő igények alapján szükséges, az önkormányzat további telkeket tud biztosítani erre a célra.

Index.hu

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here