Idősek otthona épül kutyáknak Nagykátán

Illusztráció

Gondolnak az ebek öreg éveire is: Nagykátán már épül az első idősek otthona kutyusoknak.

Árván maradt, otthonról elzavart öreg kutyusoknak jelentene menedéket az állatotthon Nagykátán. Az Ezüstévek elnevezésű hely, amelyet a Cerberos Állatvédő Egyesület már épít, Magyarországon egyedülálló módon adna otthont kifejezetten idős ebeknek, és látogatható is lenne.

kutyaotthon

Fotó: Bors / Bánkúti Sándor

– Egyelőre a telepet kell rendbe tenni, szerencsére elég nagy a terület, de sok minden felújításra szorul. Az ajtókat, ablakokat felszereltük, ám sok érdemi munkát csak tavasszal tudunk elkezdeni – mesél a Cerberos munkatársa, Gerenyi Kata. Az ál­latotthon megalapításának hírére sokan kezdtek segíteni, most azonban főleg építőanyagokat várnak, és bármi jól jön: beton, csavarok, járólapok, tyúkólháló. Szeretnének még idén nyitni.

– Sok menhely van, de ilyen még nem volt, ezért specializálódunk. Szeretnénk legalább száz állat befogadására alkalmassá tenni a helyet. Hétvégenként családok jöhetnének látogatni a kutyusokat, lenne külön szalonnasütő rész, és az ebeket simogatni is lehetne – mondja Kata. – Később akár lovak és más állatok is élhetnének itt. – írja a Bors

MEGOSZTÁS

23 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Már megint kamu pénzgyüjtés …..Érdekes ha valaha segítség kellett soha sehol nem voltak…Ha egy újságíró vagy vaku kattan a közelben de nagy állatvédők leszünk

 2. Na jo, viszont en TENLEG szeretem az allatokat, ezen belul a kutyakat fokepp…es igenis foglalkoztat, hogyan tudnek akkor EN segiteni rajtuk!
  Ugy latszik, a magam kezebe kell vegyem az ugyet, ha valoban akarok eredmenyt latni!

 3. Aki nem tudja hogy valójában miről is van szó keressen rá az "igazmondó júhász" írásaira!
  Ott kap válszt sokmindenre!! Akkor is borzalom hogyha a fele igaz annak amit ír!
  Nem hiszem el ! BUBU befogásakor a kezét krémezte!
  Belökték egy kavicsos karámba, sem alá nem tettek semmit, sem inni sem enni nem kapott!
  MÁR ABBAN SEM VAGYOK BIZTOS HOGY A KOMONDOR EGYÁLTALÁN BUBU E VAJON???

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here