Idősek otthona épül kutyáknak Nagykátán

Illusztráció

Gondolnak az ebek öreg éveire is: Nagykátán már épül az első idősek otthona kutyusoknak.

Árván maradt, otthonról elzavart öreg kutyusoknak jelentene menedéket az állatotthon Nagykátán. Az Ezüstévek elnevezésű hely, amelyet a Cerberos Állatvédő Egyesület már épít, Magyarországon egyedülálló módon adna otthont kifejezetten idős ebeknek, és látogatható is lenne.

kutyaotthon

Fotó: Bors / Bánkúti Sándor

– Egyelőre a telepet kell rendbe tenni, szerencsére elég nagy a terület, de sok minden felújításra szorul. Az ajtókat, ablakokat felszereltük, ám sok érdemi munkát csak tavasszal tudunk elkezdeni – mesél a Cerberos munkatársa, Gerenyi Kata. Az ál­latotthon megalapításának hírére sokan kezdtek segíteni, most azonban főleg építőanyagokat várnak, és bármi jól jön: beton, csavarok, járólapok, tyúkólháló. Szeretnének még idén nyitni.

– Sok menhely van, de ilyen még nem volt, ezért specializálódunk. Szeretnénk legalább száz állat befogadására alkalmassá tenni a helyet. Hétvégenként családok jöhetnének látogatni a kutyusokat, lenne külön szalonnasütő rész, és az ebeket simogatni is lehetne – mondja Kata. – Később akár lovak és más állatok is élhetnének itt. – írja a Bors

MEGOSZTÁS