Idős nőket raboltak ki Tápiószelén és Tápiógyörgyén

A nagykátai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik Tápiószelén és Tápiógyörgyén idős nők sérelmére követtek el rablásokat. A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Zoltán 24 éves és R. Richárd 18 éves tápiószelei lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 78 éves tápiószelei nő 2014. augusztus 11-én 1 óra körüli időben arra ébredt, hogy ismeretlen férfiak kutatnak a szobájában. Amikor az idős asszony felkelt, a férfiak bántalmazták, kezeit megkötözték, a száját betömték és függönyt tekerték a szeme elé. A magatehetetlen nénit az ismeretlen tettesek megfenyegették azzal, hogy rágyújtják a házat, ha nem adja elő az értékeit. A támadók készpénzt, mobiltelefont és ékszereket tulajdonítottak el a lakásból. Ezt követően az idős asszony kiszabadította magát, azonban a lakásból nem tudott kijutni. Segélykérését csak néhány órával később hallotta meg az egyik szomszéd, aki értesítette a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében kórházi ellátást igénylő sérülést szenvedett.

A rendőrségre 2014. augusztus 15-én 2 óra körüli időben állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy Tápiógyörgyén az egyik házba ismeretlen tettesek betörtek és bántalmazták az ott lakó idős asszonyt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy két férfi átmászott az ingatlan kerítésén és kivágta az egyik ablakon a szúnyoghálót, azonban a hátsó, elkerített udvaron lévő kutya ugatni kezdett. A zajra felébredt az otthon tartózkodó 80 éves asszony és kiment az udvarra, ahol észrevette a két idegen férfit. Ekkor elindult a házba segítséget kérni, azonban az ismeretlen tettesek utána mentek és bántalmazni kezdték. Az ütések következtében a sértett a földre került és nem tudott felállni. Ezt kihasználva a két férfi a házból egy órát tulajdonított el. A rendőrséget a szomszédok értesítették, akik felébredtek a kutyaugatásra és meghallották a néni segélykiáltását. A sértett a bántalmazás következtében kórházi ellátást igénylő sérülést szenvedett.

A bejelentést követően a rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, mely során 3 óra 30 perc körüli időben a Tápiószelei Rendőrőrs egyik körzeti megbízottja és a település polgárőre felfigyelt két férfire, akik sapkában, csuklyában és szövetkesztyűben gyalogoltak a vasúti síneken. A tápiószelei és tápiógyörgyei körzeti megbízottak a intézkedés alá vonták S. Zoltánt és R. Richárdot. A két férfinál a ruházatátvizsgálás során a rendőrök megtalálták a tápiógyörgyei bűncselekményből származó órát.

A rendőrök a tápiószelei férfiakat elfogták és a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították. A beszerzett adatok eredményeként megállapították, hogy mindkét bűncselekményt S. Zoltán és társa követte el, ezért gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók a férfiakat őrizetbe vették, az illetékes bíróság 2014. augusztus 17-én elrendelte előzetes letartóztatásukat. A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további bűncselekmények elkövetésével.

S. Zoltán és R. Richárd ellen a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Forrás: www.police.hu

MEGOSZTÁS

13 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hát Gábor barátom… Sajnos ide jutott Tápiószele, tőlem is nemrég mentek el a rend éber őrei, mert nekem is kipakolták a műhelyemet ami számomra megdöbbentő, mert a két sztafi mellett bejönni, kicuccolni tuti nem kis teljesítmény, pláne hogy az én kutyáim nagyon éberek és ha kell támadnak is.

  2. Szerinted? Vannak jogaik! Nekünk nincs! Már kitenném a "FIGYELŐ" biciklizgető,üdögélő,nézelődő képét is és nevét is….úgy is sokan tudják már ki az…..ő a jó fiú,aki semmit nem csinál,csak leadja a drótot….

  3. nekem kéretlenül is elküldték az egyikét reggelre privátban,bár az értelmét nem értem

  4. Na szóval arról van szó,hogy két seggfej, majom ,állat, szadista,gennyfot, idős nénikkel vagánykodnak……ezért akasszák fel mint kettőt ilyen gyökereknek nincs helyük szabadlábon.
    Sajnos az ilyen barbárok éllatok végett nézik le a normálisan élő roma embereket….
    Hozzám mért nem jönnek be???????????? mert csak azok mennek be és azokhoz akik tippet adnak egymásnak közeli ismerőshöz nem mennek be a kis fatyúk ……………….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here