Időben érkezett a segítség

Az albertirsai rendőr az ablak betörését követően jutott be egy lakásba a segítségre szoruló idős asszonyhoz, míg a tápiószecsői és a sülysápi körzeti megbízottak hazavittek az otthonába egy férfit.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Albertirsai Rendőrőrs járőre és egy helyi polgárőr 2015. december 8-án 12 óra 40 perckor állampolgári bejelentés alapján jelent meg egy albertirsai háznál. A bejelentő elmondta a rendőrnek, hogy ételt szállított az ingatlanhoz, de senki nem nyitott neki ajtót, majd amikor benézett a lakásba az egyik ablakon keresztül, akkor észrevette a földön fekvő idős asszonyt. Mivel a lakásba máshogy nem lehetett bemenni, ezért a rendőr az egyik ajtón lévő ablaküveget betörte és a zárban lévő kulcsot belülről elfordította, így ő és az időközben megérkező mentősök is bejutottak a nénihez. A mentőszolgálat munkatársai a további vizsgálatok elvégzése céljából kórházba szállították a 82 éves asszonyt, aki feltehetőleg leesett az ágyról és nem tudott felkelni.

 A Nagykátai Rendőrkapitányság Tápiószecsői Rendőrőrs és a Sülysápi Rendőrőrs körzeti megbízottai 2015. december 8-án 14 óra körüli időben megjelentek a Sülysáp és Mende közötti vasúti pályán, mivel bejelentés érkezett arról, hogy a sínek között egy férfi sétál. Mivel a helyszínt gépkocsival nem lehetett jól megközelíteni, ezért a rendőrök gyalog indultak a bejelentésben szereplő személy keresésére, akit kb. 10 perc elteltével pillantottak meg. A férfi még túl nagy távolságra volt a körzeti megbízottaktól, akik így nem tudták vele felvenni a kapcsolatot. A két rendőr ezért futni kezdett a sínek között, mivel észrevették, hogy egy vonat közeledik feléjük. A 76 éves mendei lakos ekkor már a sínen feküdt, így a közvetlen életveszélyre tekintettel a körzeti megbízottak a karjánál fogva biztonságos helyre húzták a bácsit. A férfi ezután elmondta a rendőröknek, hogy busszal érkezett Sülysápra és úgy gondolta, hogy a sínek mentén fog hazasétálni Mendére, mert így biztosan nem téved el. Azonban rosszul mérte fel a két település között lévő távolságot és elfáradt, ezért esett össze. A rendőrök az idős férfit a szolgálati gépkocsihoz kísérték és otthonába szállították.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here