Holnap ismétlik a polgármester-választást Jászberényben

Holnap tartják a megismételt polgármester-választást Jászberényben. Négy jelölt között dől el a szavazás:

  • Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület)
  • Dobrosi Péter (Mi Hazánk Mozgalom)
  • Dr. Magyar Levente (független)
  • Dr. Szabó Tamás (Fidesz-KDNP)

A választást azért kell megismételni, mert az október 13-ai győztes, Budai Lóránt viszonylag kis különbséggel (14 szavazat) nyert, ezért Szabó választási csalásra hivatkozva fellebbezést nyújtott be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottsághoz. A bizottság jóváhagyta a benyújtott fellebbezést, az októberi szavazatokat pedig megsemmisítették.

Az új kampánynak köszönhetően Jászberény a politikai felsővezetés fő helyszínévé vált az elmúlt néhány hétben. Budai személyes támogatója közé tartozott többek között Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere, valamint Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke. Budaiék sajtótájékoztatói személyes hangvételű, pozitív események voltak, ám azokat a Fidesz kivezényelt bértüntetői rendszeresen megzavarták.

Szabó nem kisebb névvel villantott, mint Szijjártó Péter. A külügyminiszter az Electrolux 800 elbocsátott alkalmazottjának megmentésére kidolgozott 6 pontos tervvel érkezett. Valószínűleg csak a véletlen műve lehetett, hogy éppen a megismételt választás előtt sikerült kidolgozniuk az elképzeléseket. Sajnos azonban Szijjártó nem pozitív és együttműködő szándékot mutatott, amikor csaknem fenyegető hangnemet felvéve jelentette ki: meg tudják menteni a munka nélkül maradtakat, de csak akkor teszik meg, ha mégis Szabót választják a lakók.

A Mi Hazánk Mozgalom sem maradhatott szó nélkül ebben a felhevült eseménysorozatban. Miután a helyi szervezetük a Fidesz támogatása mellett döntött, és Dobrosi lemondott a jelöltségről, a párt országos vezetősége kijelentette: mivel sem Budai, sem Szabó nem elfogatható polgármesterjelölt számukra, mégis indul Dobrosi.

A holnapi nappal nem csak Jászberényben, hanem minden másik ismételt választást tartó településen lezajlanak a szavazások, így befejeződik a kampányidőszak, és felállhatnak az új testületek.

Fotó: azonnali.hu

MEGOSZTÁS