Hétéves kisfiú szúrt hátba egy kilencévest Monoron

Az idősebb fiú szemtelenkedett a fiatalabbal, állítólag ezért szúrta hátba múlt kedden. Nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta. A késelő gyermek kora miatt nem büntethető.

 A men­tőket és a rendőröket a megsé­rült fiú édesanyja riasztotta múlt kedden. A megszúrt fiút a Fővárosi Országos Baleseti Sürgősségi Intézet gyermekambulanciájára vitték. A szúrás a hátán, a bal lapockája alatt érte. A kés pengéje létfontosságú szervet nem ért el, az izomzatban másfél-két centiméter széles, ugyanolyan mély seb keletkezett. Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a kés alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

A rendőrségnek nem volt nehéz dolga, a gyermekkorú elkövető családja együttműködött a részletek feltárásában.

Az ügy specialitása, résztvevőinek életkora miatt a nyomozás lefolytatását a Pest Megyei Rendőrfőkapitány megyei hatáskörbe rendelte.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a Család- és Gyermekvédelmi Központ munka­társaival, akik a gyám­hivatalnál kezdeményezték a szúrást elkövető gyermek és családja vé­delmét – ez egyebek mellett a szoros felügyeletüket jelenti. Súlyos testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást. Ha újabb adat nem merül fel, az ügyet büntethetőséget kizáró ok, azaz az elkövető életkora miatt lezárják.

Bilkei Pál kriminál-pszichológus azt mondta: egy gyermek csak akkor követ el ilyet, ha a nevelésébe valamilyen hiba csúszott be. A szülő dolga, hogy megtanítsa gyermekét arra, milyen válaszokat adhat egy sértésre, és hogy a tévéből áradó káros tartalmaktól is megóvja.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here