Hetekig csapolták a Barátság II.-t Jászberénynél

 A profik is megirigyelhetnék azoknak a tolvajoknak a leleményességét, akik hetekig csapolták a Barátság II. kőolajvezetéket Jászberénynél. Bár a bűnözők látszólag a legapróbb részletekre is odafigyeltek, azzal nem számoltak, hogy a szakemberek előbb-utóbb kiszúrják a „szivárgást”.

– Profi szerkezettel lophattak, egy mérnök csatlakozhatott rá a vezetékre. A lopott kőoalajat a föld alatt, egy tízméteres csőben vezették el egy facsoportig, ahol a tolvajok aztán leszívták a nyersolajat – árulta el a Zsaru Magazinnak Csurgó Lajos őrnagy, a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Miután a Mol biztonsági szakértőinek feltűnt, hogy megfúrták a Barátságot, a rendőrök figyelni kezdték a szivárgó szakaszt. Az egyik közeli tanyán pedig egy átalakított furgont is találtak, így jutottak el T. Tamáshoz. 

Bár a férfi feladta magát, társairól semmit sem akar elárulni a nyomozóknak. A szakember szerint egyébként a banda zsákmánya finomítás nélkül fabatkát sem ér.

– A finomítás a lepárlás elvén működik. Aki ért az olajhoz, akár egy hét alatt is össze tudja szerelni a berendezést – magyarázta a magazinnak Péteri János, szolnoki olajmérnök.

Forrás: Blikk.hu

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here