Helikopterről ellenőriztek

A Nagykátai Rendőrkapitányság 2016. február 25-én fokozott ellenőrzés végzett az illetékességi területén található erdős területeken a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság helikopterének segítségével. Az akcióban közreműködtek a mezőőrök, az erdőgazdaságok dolgozói, a vadásztársaságok és a polgárőrség is.

Az ellenőrzés során – Sülysáp külterületén – a helikopteren tartózkodó rendőrök az erdőterületen gyanús személygépkocsira lettek figyelmesek, amely mellett három férfi állt. A helikopterből is látszott, hogy a gépkocsi akácfával volt megpakolva.  A három férfi a rendőröket észlelve a kezükben lévő fűrészeket eldobálta és az autót hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A légi irányítás segítségével a menekülő személyeket a nagykátai rendőrök elfogták és előállították. Az intézkedés során kiderült, hogy apa és fiai követték el a bűncselekményt, továbbá a személygépkocsin elöl és hátul is más rendszám volt elhelyezve. Az idősebb férfi ellen lopás vétség és kiskorú veszélyeztetése bűntett, a nagyobbik fiú ellen lopás vétség és – mivel ő volt az autó tulajdonosa – egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, míg a harmadik, fiatalkorú fiú ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Az akcióban még intézkedés alá vontak a rendőrök egy tápiószecsői férfit, akinek a vezetői engedélye korábban egy közlekedési szabálysértés miatt visszavonásra került. Mivel a férfi az eltiltás hatálya alatt gépjárművel közlekedett, így ellene szabálysértési eljárás indult.

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here