„Házhoz jöttek” a Pest Megyei Monori Rendőrkapitányságra az Ittas sofőrök!

Pár nappal ezelőtt közös közlekedési akciót szervezett a Monori Rendőrkapitányság. Az akcióban a Pest Megyei Polgárőr Szövetség monori és a gombai tagegyesületeinek polgárőrei vettek részt, valamint a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egysége is segített egy rendszámfelismerővel.
Az ellenőrzés ideje alatt történt egy baleset is, ahol az okozó egy ittas sofőr volt, akit a zsaruk az ilyenkor szokásos előírások szerint vontak intézkedés alá és mintavételre előállítottak.

Az – egyébként sikeres – közlekedési akciót követően, a kollégák a monori kapitányságon értékelték az akciót és készültek a folytatásra, ahol az aznapi közös tevékenység további részleteit beszélték meg.

Ekkor megérkezett az ittas sofőr barátja, aki haza kívánta fuvarozni cimboráját. A monori rendőrök, a „ha már itt van, megfújná-e a szondát” alapon ellenőrizték a sofőrt. Meg sem lepődtek, amikor a szonda igen magas értéket mutatott. Újabb intézkedés, így a tervezett közös közbiztonsági akció csúszott.
Ekkor már két barát várt fuvarra, hogy hazavigyék őket. Meg is érkezett a felmentő sereg, két barát és egy gépkocsi személyében. Beültek az autóba és indulás. Ám a rendőrök továbbra is résen voltak és a „megér egy misét” verzió ismét sikeresnek bizonyult, ez a sofőr is ittas volt! Természetesen ő sem úszta meg az előállítást és a mintavételt, ráadásul jogosítvánnyal sem rendelkezett.

A történetnek még nincs vége! A felmentő sereggel érkezett utas ekkor elhajtott a gépkocsival, de nem messze a kapitányságtól kifogyott az üzemanyaga, így kénytelen volt gyalogosan benzint hozni a járműbe. A szemfüles rendőrök eközben vették csak észre, hogy a gépkocsi és az utas is eltűnt a kapitányság elől. Nem kellett sokat keresni és megtalálták az autót és az urat is, aki éppen végzett az üzemanyag utántöltéssel és elindult hazafelé.
Őt is intézkedés alá vonták és a szonda ismét kiakadt, mindez alig több mint három óra leforgása alatt. Komoly büntetésre számíthatnak mind a négyen.

Gratulálunk a monori rendőrkapitányság akcióban résztvevő állományának és természetesen a résztvevő pest megyei polgárőröknek!

MEGOSZTÁS